ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ ЗА ВНАТРЕШНО СМЕТКОВОДСТВО

 • Објавен пред 4 месеци
 • НАС МБД
 • Активен до 03.10.2019
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

(преземи го огласот како PDF)

Друштво за трговија и услуги НАС МБД дооел Скопје, за потребите на своето работење, објавува оглас за 1 (еден) извршител, за следното работно место:

 

ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ ЗА ВНАТРЕШНО СМЕТКОВОДСТВО

 

Потребни квалификации:

 • Високо образование-Економски факултет
 • Поседување на лиценца за овластен сметководител
 • Претходно работно искуство на иста позиција од минимум три години
 • Одлично познавање на работа со компјутер (MS Office)
 • Познавање на англиски јазик
 • Поседување на возачка дозвола Б категорија

 

Одговорности и задачи:

 • Комплетно водење на сметководственото работење и контрола на истото
 • Контрола на книжење на финансиската и материјална документација
 • Изготвување на завршни годишни сметки
 • Пресметка на ДДВ и данок на добивка
 • Пресметка на плати
 • Плаќање на налози
 • Разновидни се опфатни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски и регулативни прописи
 • Подготовка на финансиски извештаи
 • Уредно водење на документацијата во согласност со имплементираните стандардите за квалитет во компанијата
 • Комуникација со сите релевантни државни институции 

 

Способности и професионални вештини:

 • Одлични организациски и комуникациски способности
 • Способност за работа под притисок и кратки рокови
 • Способност за тимска и индивидуална работа
 • Систематичен пристап при работењето, ориентација кон детаљи
 • Поседување на висок интегритет и лојалност
 • Иницијативност, посветеност и амбициозност
 • Почитување и примена на пропишаните процедури  и интерни акти на компанијата
 • Подготвеност за работа во динамична работна атмосфера.

 

Работната позиција е за територијата на град Скопје – Кисела Вода.


Доколку ги исполнувате горенаведените услови, Ве молиме испратете го Вашето CV,на следната е-маил адреса: nasgas.mk@gmail.com, со назнака за работна позиција внатрешен овластен сметководител. За кратки дополнителни информации на тел. 072/222-737. Само кандидатите кои ги исполнуваат наведените услови ќе бидат повикани на интервју. Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

КЛИКНИ