Систем администратор/ (Руски јазик)

За компанијата: MERE маркети се трети по големина Руски ланец на маркети кој работи од 2009 година ( со име СВЕТОФОР - во Русија), има отворено веќе продажни објекти и во Србија кои наидоа на одличен одзив кај српските... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • РУСТОРГ ДОО
 • Активен до 22.10.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар
 • Локација: Скопје

Во потрага сме по Систем администратор со познавање на руски јазик. 

Одговорности и работни задачи:

 • Администрирање на сервери во контролните панели и интернет корисници, антивирус и заштита на PCсервери.
 • Развива софтверски алатки кои серазвиени од страна на одделот за автоматизација.
 • Координација за подобрување на процесот на чување и обработка на информациите, обезбедување на неопходна сигурност во резултатите во минимален рок.
 • Обезбедување на размена на информации во согласност со утврдена постапка.
 • Администрирање на оперативни и сметководствени програми.
 • Имплементација на софтвер.
 • Инсталирање на стандардни програми.
 • Врши обука на работниците за основни компјутерски вештини и инсталираниот софтвер.
 • Ја следи работата на компјутери.
 • Организира безбеден проток на информации во фирмата.
 • Инсталира оперативен систем на корисниците.
 • Води евиденција на движење на опрема во одделите и складирање на документите.
 • Набавка, инсталирање и пополнување на тонери за континуирано работење на принтери.
 • Елиминира проблеми поврзани со работата на хардвер и софтвер, сервери и персонални компјутери, и набавува техничка опрема за канцеларии и  други деловни простории.

Од кандидатите за бараната позиција се очекува да ги поседуваат следните вештини,  способности и лични особини:

 •     Организираност и ефикасност; 
 •     Способност за тимска работа;
 •     Работа со дадени рокови;
 •     Следење на интерните правила и процедури;
 •     Самоиницијативност и самокритичност;
 •     Пожелно е минимум 2 години работно искуство на иста или слична позиција
 •     Одговорност, тимска работа, комуникативност и флексибилност

Што можете да очекувате од нас

 • Стекнување на интернационално искуство
 • Можност за професионален развој и напредување
 • Работа во динамична средина во брзорастечка компанија