Материјален сметководител

 • Објавен пред една недела
 • ПРОМО
 • Активен до 24.01.2019
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

KARIERA.mk, за потребите на својот клиент, објавува оглас за следната работна позиција:

Материјален Сметководител

Потребни квалификации:

 • Високо образование, Економски факултет
 • Минимум 3 години работни искуство на иста или слична позиција
 • Активно користење на англиски јазик
 • Напредно користење на компјутер – MS Office и останати интегрирани сметководствени програми
 • Уверение за овластен сметководител ќе се смета за предност

Способности и вештини:

 • Организациски и аналитички способности со особен осврт кон детали
 • Одлични комуникациски способности
 • Проактивност и насоченост кон резултати
 • Мотивирана и стабилна личност

Одговорности:

 • Евиденција и обработка на целокупната влезна и излезна докуменатција поврзана со материјалното работење
 • Евиденција на магацинско работење и пописи
 • Усогласување на материјална, финансова и оперативна евиденција
 • Изработка на извештаи и анализа на истите
 • Работа во оперативен систем за материјално работење во угостителска дејност; поставување и проверка на артикли и нормативи
 • Следење и имплементирање на измени согласно законска регулатива
КЛИКНИ