Сметководител / Книговодител

 • Објавен пред 6 месеци
 • Картнер-М
 • Активен до 18.02.2017
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

Картнер-М има потреба од сметководител/книговодител во печатница.

Потребни квалификации:

 • Соодветно високо образование 
 • Минимум 3 години работно искуство, искуство во печатница е предност.
 • Одлично познавање на релевантни финансиски процеси и закони.
 • Познавање на англискиот јазик.
 • Познавање на MS Office.
 • Работење во сметководствен софтвер, познавање на Pantheon е голема предност.
 • Одговорно, сериозно, професионално, брзо и ефикасно работење.

Дел од работните обврски:

 • Изготвување фактури, извештаи, и завршни сметки.
 • Пресметка и исплата на платите.
 • Секојдневна контрола и пратење на финансиите и трансакциите.
 • Постоена комуникација со банки и државни органи.
 • Книжење документи.
 • Следење на измени во законите.
 • Доставување дневни и месечни извештаи до надлежните.
 • Сите останати обврски поврзани со сметководство и книгиводство.

Услови за работа:

 • Работно време: понеделник до петок, 08:00-16:00.
 • Сопствена канцеларија со службен мобилен и компјутер.
 • Почеток на работниот однос: 13.02.2017
 • Почетна нето плата: Од 24.000 денари во зависност од квалификациите.

Сите заинтересирани кандидати да испратат CV со фотографија на следниот маил: info@kartner-m.mk

Само одбрани кандидати за интервју ќе бидат контактирани.

КЛИКНИ