Правник

За компанијата: Флекс Кредит ДОО Скопје е Македонска небанкарска финансиска институција, регистрирана од Министерство за финансии на република Северна Македонија под број 13-1659/2.Компанијата обезбедува брзи потрошувачки... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 5 дена
 • Флекс Кредит
 • Активен до 28.10.2021
 • Позиција: Правник
 • Локација: Скопје

Флекс Кредит како финансиско друштво е водечки играч во делот на брзи кредити во Романија, Бугарија  и  Македонија. Нашата компанија спроведува политика на иновации и верува дека личниот развој е најважен. Затоа се осмелуваме да се наречеме привлечен работодавец за сите оние кои се потрага по нив предизвик.

Согласно брзиот раст на компанијата како и тековните потреби ,процеси и активности на Флекс Кредит на територијата на Северна Македонија, објавуваме оглас за работна позиција:     

                                                                                 ПРАВНИК

Идеалниот кандидат ќе биде професионален со високо-аналитички способности и ќе поседува одлични вештини за писмена и вербална комуникација.

Работни задачи:

 • Спроведување и управување со ефективна програма за правна усогласеност.
 • Следење на правните регулативи, базични за бизнисот
 • Редовно ревидирање на правните процедури во компанијата
 • Подготовка и конзистентност за правна усогласеност на договори со вендорите
 • Изработка на дописи, акти и сите видови извештаи потребни пред надлежните институции;
 • Изработка на акти и превземање на потребни активности во врска со заштита на податоци;
 • Подготовка на предмети за присилна наплата

Потребни квалификации:

 • Дипломиран Правник
 • Минимум 1 година работно искуство на иста или слична позиција (предност ќе имаат кандидати со пертходно работно искуство во финсансика институција)
 • Познавање на законодавството од областа на  финансиски институции и трговски друштва
 • Одлично познавање на MS Office пакетот;
 • Возачка дозвола Б категорија (пожелно)

Услови од компанијата:

 • Атрактивна плата
 • Можност за професионален развој и напредување
 • Дополнителна обука и тренинг
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија

Работното време започнува од 09:00 часот до 17:00 часот, Понеделник - Петок

Аплицирањето може да го направите на самиот оглас со притискање на копчето АПЛИЦИРАЈ