Software Engineer, Back End

  • Објавен пред една недела
  • ИНТЕР МЕДИА ДООЕЛ
  • Активен до 13.07.2019
  • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
  • Локација: Цела Македонија

EnterpriseLeague.com е В2В платформа за мали и средни фирми. Во моментот сме во процес на бета тестирање и секојдневно имплементираме нови поправки и функционалности на платформата.

Сега бараме (mid level) Java програмери за работа од дома.
Платформата работи со Java Spring Boot и ReactJS.
Сите сервиси се конфигурирани во Docker контејнери и са оперираат од Kubernetes cluster којшто работи во ЕС2 сервер во AWS.
Податоците се зачувуваат во PostgreSQL база.
За version control користиме GIT.

Работата по платформата ќе вклучува главно подобрувања и нови features, каде што некои од нив ќе се од back end страната, други од front end, но повеќето ќе се од двете страни.
За позицијата кандидатот е потребно да има солидни познавања на Java и PostgreSQL (барем една година професионално искуство во фирма/проект).
Искуството со Docker, Kubernetes и AWS ќе бидат од голема полза (а доколку го немате, ќе се учиме во движење).

Ги предлагаме следните нешта:
- Адекватно наградување.
- Бонуси на секои 6 месеци врз основа на личните резултати и резултатите на фирмата.
- Можности за учење нови вештини
- Работа от дома моментално, или во канцеларија во Струмица ако сте заинтересирани. А се надеваме да отвориме канцеларија во Скопје откако ќе започне да расте платформата.

Работиме од понеделник до петок. (9-17, 10-18 зависи како ќе се договориме). Одмараме на државните празници.

Прочитете повеќе за проектот на
https://enterpriseleague.com и https://enterpriseleague.com/blog/backend-developer-job

За да аплицирате, пуштете CV на info@enterpriseleague.com

КЛИКНИ