Службеник за ТВ настани

  • Објавен пред еден месец
  • Nielsen Audience Measurements
  • Активен до 11.12.2020
  • Позиција: Останато
  • Локација: Скопје

(преземи го огласот во Word)

НИЕЛСЕН АУДИЕНЦЕ МЕАСУРЕМЕНТ ДОО СКОПЈЕ објавува оглас за следнaта позиција:

 

СЛУЖБЕНИК ЗА ВНЕСУВАЊЕ НА ПОДАТОЦИ ЗА ТЕЛЕВИЗИСКИ И ПРОГРАМСКИ СОДРЖИНИ

 

Цел на работатаВнесување на телевизиски комерцијални и програмски содржини

 

Најважни задачи и одговорности:

 

1.     Внесување на телевизиски комерцијални и програмски содржини.

2.     Проверка на сите внесени податоци.

3.     Споредување на логоата на телевизиските станици со внесените податоци заради утврдување на доследност.

4.     Комуникација со тимот и секојдневна координација со раководителот и супервизорот за ТВ настани за сите внесувања и евентуални прашања.

 

Лични карактеристики/потребни квалитети:

 

Особини и лични квалитети

Прилагодливост: Способност за прилагодување на секојдневните промени на работа во смисла на промена на рекламниот пазар.

Учење:  Способност за развивање на сопственото знаење и вештини со цел лично и деловно усовршување.

ОдговорностИсполнување на сите обврски по налог на раководителот и супервизорот за ТВ настани.

ПродуктивностСпособност за самоорганизирање со цел извршување на сите задачи во дадените рокови.

Тимска работаСпособност за извршување на задачите како самостојно, така и тимски.

ТочностДа се биде внимателен и доследен при внесувањето и проверката на податоците, да се има чувство за поединечност и смисла за воочување на мали, но важни визуелни и логички разлики, со висок степен на способност за концентрација и паметење.

БрзинаСпособност за брзо реагирање во неочекувани и неодложни ситуации, прецизност при извршување на секојдневните обврски во рамките на поставените рокови.

 

Потребни квалификации:

 

·       Одлично познавање на Македонски и Албански јазик;

·       Средно стручно образование;

·       Искуство со работа со компјутери;

·       Умешност да се работи со голем број информации;

·      Работа во куси временски рокови;

·    Способност за индивидуална и тимска работа;

·     Одговорна и лојална личност.

 

Испратете CV na [email protected] со назнака ОГЛАС