Во вторник, на 20.06.2017 година, се одржа презентација и јавна дискусија на тема: "Социјални иновации за намалување на младинската невработеност".

Настанот беше организиран од МКЦ-Битола во соработка со KARIERA.mk. На презентацијата со свои излагања учествуваа претставници на KARIERA.mk, а главната дискусија се водеше на повеќе теми: социјални иновации и социјално претприемништво, трендови и предизвици со човечки ресурси (HR) во Македонија, начини за наоѓање на работа во Македонија, како и препораки за успешно претставување пред работобарателите.

Настанот е во рамките на Регионалната Платформа (YOUSEE) со поддршка на фондови од Европската Унија.

Промовирани огласи »

Во рамките на Регионалната Платформа за социјални иновации во младинското вработување (YOUSEE), Младинскиот културен центар – Битола (МКЦ – Битола)  во соработка со KARIERA.mk, Ве поканува на презентација и јавна дискусија на тема: „Социјални иновации за намалување на младинската невработеност“.

Презентацијата ќе се одржи на 20 јуни 2017 година (вторник) во просториите на Јавна соба ул. 50 дивизија 22 Скопје – Makers Roomк со почеток во 17.00 часот.

На презентацијата е планирано со свои излагања да учествуваат: 

Д-р Ѓорѓи Какашевски – професор по информатички науки и ко-сопственик на KARIERA.mk 
Норик Селими – Претседател на Федерацијата на агенции за привремени вработувања и ко-сопственик на KARIERA.mk 
Зорица Бужаровска – консултант во KARIERA.mk 

Настанот е во рамките на Регионалната Платформа (YOUSEE) со поддршка на фондови од Европската Унија.

Повеќе информации на www.youseefor.me 

Теми за дискусија на настанот ќе бидат: 

  • Социјални иновации и социјално претприемништво 
  • Трендови и предизвици со човечки ресурси (HR) во Македонија 
  • Начини за наоѓање на работа во Македонија 
  • Препораки за успешно претставување пред работобарателите 
  • KARIERA.mk социјална иновација и проект кој поврзува илјадници работобаратели и компании 

Ве покануваме и се надеваме на Вашето присуство. 

Промовирани огласи »

Уште од своето постоење KARIERA.mk акцентот во работењето го стави на креирање на огромна база од CVa и зачленување на невработени и вработени лица. Невработените полесно да ја најдат својата работа, а вработените да се стремат за повисоки позиции во својата компанија, или да го планираат нивното ново работно место во друга фирма.

KARIERA.mk на своите корисници се стреми да им биде централен сервис за пратење на нивната кариера. На корисниците им е овозможено да уредат CV, со што добиваат бесплатни совети како тоа да биде професионално и примамливо за работобарачите. Дополнително извршуваме обуки на кои се оспособуваат кандидатите како да состават CV, да се подготват за интервју за работа и да бараат работни позиции во Македонија и странство.

Иако, за да се аплицира на оглас, зачленувањето не е задолжително, бројката од 30.000 луѓе кои ни ја дадоа довербата зборува за нашиот влог во овој сервис и не тера да работиме уште повеќе. Зачленетите корисници, освен можноста лесно да аплицираат на огалси со еден клик, може да добиваат newsletter за огласите од нивен интерес, да ја користат опцијата Мои огласи, а ќе воведуваме и други предности кои ќе им бидат од помош во својот кариерен развој.

Промовирани огласи »

Повеќе од 100 HR професионалци присуствуваат на првото издание на Global HR Trends Summit - от, кој се одржува во Будва, Црна Гора. Ова е прв настан во регионот, на кој учество земаат познати говорници од целиот свет, а е организирано од P World.

Во 2017 година го подигнуваме настанот на сосема ново ниво воведувајќи нови говорници/презентери, комплетно нови презентации и тони на интерактивни дискусии кои ќе ви помогнат при решавањето на најголемите предизвици за 2017 година во областа на лидерството, HR и стратешкиот развој.

Сличен ваков настан ќе се одржи во Скопје на 29ти Септември, каде ексклузивен партнер на настанот ќе биде KARIERA.mk.
 

Catalina Schveninger (Vodafone), Colin Graham (Facebook), Kim Wylie (Google) и Gabriele Metz (Ericsson), се само дел од познатите говорници и учесници на самитот.
 

Промовирани огласи »

Повеќе
КЛИКНИ