Промовирани огласи »

Прочитајте го неделниот хороскоп од 22 јули до 28 јули 2024 година и дознајте што ви кажуваат ѕвездите кога е во прашање вашата кариера. 

Еве како изгледа вашиот кариерен хороскоп:

Овен

Понеделник: Започнете ја неделата со фокусираност и организираност. Понеделник е ден кога ќе се чувствувате полни со енергија и мотивација. Искористете ја оваа енергија за да ги завршите најважните задачи и да поставите јасни цели за неделата.

Вторник: Очекувајте нови можности на хоризонтот. Бидете подготвени да прифатите предизвици и да покажете иницијатива. Вашата амбиција и решителност ќе бидат забележани од вашите претпоставени.

Среда: Средата може да донесе неочекувани промени или предизвици на работното место. Останете смирени и адаптивни. Вашата способност да се прилагодите на нови ситуации ќе ви помогне да се истакнете и да ги надминете пречките.

Четврток: Соработката со колегите ќе биде клучна. Бидете отворени за нови идеи и мислења. Тимската работа ќе донесе позитивни резултати и ќе го зајакне вашиот професионален однос со колегите.

Петок: Фокусирајте се на завршување на сите тековни задачи. Петок е одличен ден за да ги завршите проектите и да ја затворите неделата успешно. Завршувањето на задачите ќе ви даде чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со лесен ум.

Сабота: Искористете го викендот за да размислите за вашите долгорочни цели и амбиции. Планирајте го вашиот професионален пат и размислете за чекорите кои треба да ги преземете за да ги постигнете вашите цели.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите. Неделата е ден за релаксација и подготовка за новата работна недела. Поминете време со семејството и пријателите и уживајте во активностите кои ве релаксираат.

Совети за успешна недела:

 • Останете организирани и планирајте ги вашите обврски однапред.
 • Бидете отворени за соработка и нови идеи.
 • Решавајте ги проблемите со смиреност и адаптивност.
 • Одвојте време за одмор и релаксација за да бидете подготвени за нови предизвици.

Оваа недела носи многу можности за напредок и успех во вашата кариера. Искористете ги сите прилики и останете позитивни и мотивирани.

Бик

Понеделник: Започнете ја неделата со поставување на јасни цели и приоритети. Организирајте ги вашите задачи за да го максимизирате вашето време и енергија. Понеделник е одличен ден за да се фокусирате на важните проекти кои бараат вашето внимание.

Вторник: Ова е ден за соработка и тимска работа. Вашите колеги ќе ја ценат вашата поддршка и практичниот пристап кон решавање на проблеми. Бидете отворени за нови идеи и предлози од вашите соработници.

Среда: Средата може да донесе некои неочекувани промени или предизвици. Останете флексибилни и подготвени за адаптација. Вашата упорност и стабилност ќе ви помогнат да ги надминете овие пречки и да продолжите напред.

Четврток: Фокусирајте се на вашите долгорочни цели и планови. Ова е добар ден за да размислите за вашата кариера и да направите стратегии за иднината. Размислете за можности за професионален развој и како можете да ги унапредите вашите вештини.

Петок: Петок е ден за завршување на започнатите задачи и проекти. Завршувањето на неделата со комплетирани обврски ќе ви донесе чувство на постигнување и ќе ве ослободи од стресот за време на викендот.

Сабота: Иако е викенд, можеби ќе почувствувате потреба да се фокусирате на некои професионални аспекти. Искористете го времето за планирање и рефлексија на вашите кариерни цели. Ова е ден за размислување и планирање.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите. Неделата е ден за релаксација и подготовка за новата работна недела. Поминете време со семејството и пријателите и уживајте во активностите кои ве релаксираат.

Совети за успешна недела:

 • Поставете јасни цели и приоритети.
 • Бидете отворени за соработка и тимска работа.
 • Останете флексибилни и адаптивни на промените.
 • Фокусирајте се на долгорочните цели и планови.
 • Завршувајте ги задачите навреме и ефективно.

Оваа недела ви носи можности за професионален развој и успех. Искористете ги сите прилики и останете стабилни и упорни во вашите напори.

Близнаци

Понеделник: Започнете ја неделата со свежа енергија и ентузијазам. Овој ден е идеален за брзо и ефикасно завршување на задачите. Вашата комуникациска вештина ќе биде особено корисна, па искористете ја за да ги решите сите прашања кои бараат брзи одговори.

Вторник: Погледнете ги вашите проекти и обврски од различен агол. Втората половина на денот ќе донесе нови идеи и перспективи. Не плашете се да експериментирате и да воведете иновации во вашиот пристап кон работата.

Среда: Денот може да донесе некои неочекувани предизвици, но вашата брзина и флексибилност ќе ви помогнат да ги надминете. Останете фокусирани и не дозволувајте ситни проблеми да ве одвлечат од важните задачи.

Четврток: Соработката со колегите ќе биде клучна. Искористете ја вашата способност за комуникација и поврзување за да ги зајакнете тимските односи. Заедничката работа ќе доведе до нови и подобри решенија.

Петок: Фокусирајте се на завршување на сите важни задачи и проекти пред крајот на неделата. Овој ден е одличен за финализирање на работите и подготовка за следната недела. Завршете ги сите обврски и избегнувајте одлагање.

Сабота: Иако е викенд, можеби ќе се чувствувате инспирирани да размислите за вашите долгорочни цели и планови. Искористете го времето за креативно размислување и планирање на идните професионални потфати.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите. Поминете време со пријателите и семејството и уживајте во активностите кои ве релаксираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новата работна недела со свежа енергија.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ги вашите комуникациски вештини.
 • Бидете отворени за нови идеи и перспективи.
 • Останете флексибилни и адаптивни на промените.
 • Соработувајте со колегите и зајакнете ги тимските односи.
 • Завршувајте ги задачите навреме и избегнувајте одлагање.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Рак

Понеделник: Започнете ја неделата со јасен фокус на вашите цели и приоритети. Понеделник е ден кога ќе се чувствувате особено интуитивно и емотивно интелигентни. Искористете ги овие квалитети за да ги разберете потребите на вашите колеги и да работите на задачи кои бараат емпатија и внимание на детали.

Вторник: Фокусирајте се на тимската работа и соработка. Втората половина од денот може да донесе можности за зајакнување на вашите професионални односи. Бидете отворени за идеи и предлози од вашите соработници и покажете ја вашата подготвеност за поддршка.

Среда: Може да се појават некои непредвидени предизвици, но вашата интуиција и способност за адаптација ќе ви помогнат да ги надминете. Останете смирени и фокусирани, и не дозволувајте да ве обесхрабрат малите пречки.

Четврток: Денот е одличен за планирање и организирање на вашите обврски. Размислете за вашите долгорочни цели и како да ги постигнете. Можеби ќе се појават можности за професионален развој или учење нови вештини.

Петок: Завршете ги започнатите задачи и фокусирајте се на комплетирање на проектите. Петок е ден кога ќе се чувствувате продуктивно и ефективно. Завршувањето на задачите ќе ви донесе чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот без стрес.

Сабота: Искористете го викендот за релаксација и размислување за вашите професионални амбиции. Можеби ќе сакате да размислите за нови идеи и стратегии кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите за новата недела. Поминете време со семејството и пријателите, и уживајте во активности кои ве релаксираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици и можности кои ве очекуваат.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата интуиција и емотивна интелигенција.
 • Фокусирајте се на тимската работа и соработка.
 • Останете смирени и адаптивни на промените.
 • Планирајте и организирајте ги вашите долгорочни цели.
 • Завршувајте ги задачите навреме и избегнувајте одлагање.

Оваа недела ви носи можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Лав

Понеделник: Започнете ја неделата со самодоверба и решителност. Вашата харизма и лидерски способности ќе бидат во центарот на вниманието. Искористете ја оваа енергија за да ги инспирирате вашите колеги и да ги насочите кон заедничките цели.

Вторник: Фокусирајте се на комуникација и презентирање на вашите идеи. Вашата способност за убедување ќе биде особено силна, па искористете ја за да ги добиете поддршката и ресурсите кои ви се потребни за вашите проекти.

Среда: Средата може да донесе некои предизвици, но вашата природна способност за справување со притисок ќе ви помогне да ги надминете. Останете смирени и решавајте ги проблемите со стратегија и упорност.

Четврток: Овој ден е одличен за соработка и тимска работа. Вклучете ги вашите колеги во процесот на донесување одлуки и покажете ја вашата способност за слушање и разбирање на различни мислења. Тимската работа ќе донесе нови идеи и решенија.

Петок: Фокусирајте се на завршување на започнатите задачи и проекти. Петок е ден за ефективност и продуктивност. Завршувањето на задачите ќе ви даде чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со мирен ум.

Сабота: Искористете го викендот за да размислите за вашите долгорочни цели и амбиции. Можеби ќе сакате да планирате нови стратегии или да размислите за нови проекти кои би можеле да ги преземете.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите. Поминете време со семејството и пријателите и уживајте во активности кои ве релаксираат. Добриот одмор ќе ви помогне да се подготвите за новата работна недела.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата харизма и лидерски способности.
 • Фокусирајте се на комуникација и презентирање на идеи.
 • Останете смирени и решавајте ги проблемите со стратегија.
 • Вклучете ги колегите во процесот на донесување одлуки.
 • Завршувајте ги задачите навреме и ефективно.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Девица

Понеделник: Започнете ја неделата со прецизно планирање и организација. Вашата внимателност и детална природа ќе ви помогнат да ги поставите основите за успешна недела. Искористете го понеделникот за да ги поставите приоритетите и да ги распоредите задачите.

Вторник: Фокусирајте се на анализа и проценка. Овој ден е идеален за да ги разгледате проектите и да направите потребни корекции. Вашата аналитичка способност ќе ви помогне да најдете решенија за комплексни проблеми и да донесете информирани одлуки.

Среда: Средата може да донесе некои неочекувани предизвици, но вашата смиреност и рационалност ќе ви помогнат да ги надминете. Останете фокусирани и адаптивни, и не дозволувајте ситни пречки да ве одвлечат од вашите цели.

Четврток: Соработката со колегите ќе биде клучна. Бидете отворени за нивните идеи и мислења, и покажете ја вашата способност за тимска работа. Тимската работа ќе доведе до нови и креативни решенија.

Петок: Фокусирајте се на завршување на сите тековни задачи и проекти. Петок е ден кога ќе се чувствувате продуктивни и ефикасни. Завршувањето на задачите ќе ви донесе чувство на постигнување и ќе ве ослободи од стресот за време на викендот.

Сабота: Искористете го викендот за размислување и планирање на вашите долгорочни цели. Овој ден е идеален за креативно размислување и развој на нови стратегии кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите амбиции.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите. Поминете време со семејството и пријателите, и уживајте во активности кои ве релаксираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новата работна недела со свежа енергија.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ги вашите организациски вештини.
 • Анализирајте ги проектите и правете потребни корекции.
 • Останете смирени и адаптивни на промените.
 • Соработувајте со колегите и зајакнете ги тимските односи.
 • Завршувајте ги задачите навреме и избегнувајте одлагање.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Вага

Понеделник: Започнете ја неделата со баланс и хармонија. Вашата природна дипломатичност и способност за постигнување компромис ќе бидат од клучно значење. Фокусирајте се на решавање на конфликти и создавање позитивна работна атмосфера.

Вторник: Овој ден е идеален за соработка и тимска работа. Вашата способност за разбирање и поддршка на другите ќе ви помогне да ги зајакнете професионалните односи. Вклучете ги колегите во процесот на донесување одлуки и покажете ја вашата подготвеност за соработка.

Среда: Средата може да донесе некои неочекувани предизвици, но вашата дипломатичност и способност за решавање на проблеми ќе ви помогнат да ги надминете. Останете смирени и фокусирани на наоѓање решенија кои ќе бидат прифатливи за сите страни.

Четврток: Фокусирајте се на вашите долгорочни цели и планирање. Овој ден е одличен за размислување за вашата кариера и како можете да ги постигнете вашите амбиции. Размислете за нови стратегии и начини како да ги унапредите вашите вештини.

Петок: Завршете ги сите започнати задачи и проекти. Петок е ден за ефективност и продуктивност. Завршувањето на задачите ќе ви донесе чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со мирен ум.

Сабота: Искористете го викендот за релаксација и рефлексија. Поминете време со пријателите и семејството и уживајте во активности кои ве релаксираат. Размислете за вашите професионални цели и како можете да ги постигнете.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите за новата работна недела. Поминете време со луѓето кои ве инспирираат и мотивираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици и можности кои ве очекуваат.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата дипломатичност и способност за постигнување компромис.
 • Фокусирајте се на соработка и тимска работа.
 • Останете смирени и решавајте ги проблемите со стратегија.
 • Размислувајте за вашите долгорочни цели и планирајте ја вашата кариера.
 • Завршувајте ги задачите навреме и ефективно.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Скорпија

Понеделник: Започнете ја неделата со интензитет и фокус. Вашата страст и решителност ќе бидат од клучно значење. Искористете го понеделникот за да ги поставите приоритетите и да се посветите на важните проекти. Вашата интуиција ќе ве води во вистинската насока.

Вторник: Овој ден е идеален за истражување и анализирање. Фокусирајте се на длабоките аспекти на вашата работа и обидете се да откриете нови информации или решенија. Вашата способност за пронаоѓање на детали кои другите ги пропуштаат ќе ви биде од голема корист.

Среда: Средата може да донесе некои предизвици, но вашата упорност и способност за справување со стрес ќе ви помогнат да ги надминете. Останете смирени и фокусирани, и не дозволувајте малите пречки да ве одвлечат од вашите цели.

Четврток: Овој ден е одличен за соработка и тимска работа. Вашата страст и енергија ќе ги инспирираат колегите, и ќе можете заедно да постигнете значајни резултати. Бидете отворени за нови идеи и предлози од другите.

Петок: Фокусирајте се на завршување на сите тековни задачи и проекти. Петок е ден кога ќе се чувствувате продуктивни и ефикасни. Завршувањето на задачите ќе ви донесе чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со мирен ум.

Сабота: Искористете го викендот за размислување и планирање на вашите долгорочни цели. Овој ден е идеален за креативно размислување и развој на нови стратегии кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите амбиции.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите. Поминете време со семејството и пријателите, и уживајте во активности кои ве релаксираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новата работна недела со свежа енергија.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата страст и решителност.
 • Фокусирајте се на истражување и анализа.
 • Останете смирени и решавајте ги проблемите со упорност.
 • Соработувајте со колегите и зајакнете ги тимските односи.
 • Завршувајте ги задачите навреме и избегнувајте одлагање.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Стрелец

Понеделник: Започнете ја неделата со оптимизам и авантуристички дух. Вашата природна љубопитност и желба за нови искуства ќе ве водат кон интересни проекти. Фокусирајте се на задачи кои ви овозможуваат да ги проширите вашите знаења и вештини.

Вторник: Фокусирајте се на комуникација и споделување на идеи. Овој ден е идеален за состаноци и дискусии со колегите. Вашата отвореност и искреност ќе ви помогнат да изградите силни професионални врски и да добиете поддршка за вашите проекти.

Среда: Средата може да донесе некои предизвици, но вашата позитивна енергија и способност за брзо адаптирање ќе ви помогнат да ги надминете. Останете фокусирани на решенијата и не дозволувајте пречките да ве обесхрабрат.

Четврток: Овој ден е одличен за планирање и поставување долгорочни цели. Размислете за вашата кариера и како можете да напредувате. Можеби ќе откриете нови можности за професионален развој или учење нови вештини.

Петок: Завршете ги сите започнати задачи и проекти. Петок е ден за продуктивност и ефективност. Завршувањето на задачите ќе ви даде чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со мирен ум.

Сабота: Искористете го викендот за релаксација и размислување за вашите професионални амбиции. Овој ден е идеален за креативно размислување и планирање на нови проекти кои ќе ве инспирираат.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите за новата работна недела. Поминете време со семејството и пријателите и уживајте во активности кои ве релаксираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици и можности кои ве очекуваат.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата љубопитност и желба за нови искуства.
 • Фокусирајте се на комуникација и градење професионални врски.
 • Останете позитивни и фокусирани на решенијата.
 • Планирајте и поставете долгорочни цели.

Завршувајте ги задачите навреме и ефективно.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Јарец

Понеделник: Започнете ја неделата со амбиција и решителност. Вашата природна работна етика и дисциплина ќе бидат клучни за успешен почеток на неделата. Поставете јасни цели и планови за да ги исполните вашите задачи ефикасно.

Вторник: Фокусирајте се на деталите и анализата. Вашата способност за внимателно разгледување на сите аспекти на проектите ќе ви помогне да ги идентификувате можните проблеми и да најдете решенија пред тие да станат поголеми пречки.

Среда: Средата може да донесе некои предизвици, но вашата упорност и решителност ќе ви помогнат да ги надминете. Останете фокусирани на вашите долгорочни цели и не дозволувајте ситни пречки да ве обесхрабрат.

Четврток: Овој ден е одличен за соработка и тимска работа. Искористете ги вашите лидерски способности за да ги мотивирате и инспирирате вашите колеги. Тимската работа ќе донесе нови идеи и креативни решенија за проектите.

Петок: Завршете ги сите започнати задачи и проекти. Петок е ден за продуктивност и ефикасност. Завршувањето на задачите ќе ви даде чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со мирен ум.

Сабота: Искористете го викендот за размислување и планирање на вашите долгорочни цели. Овој ден е идеален за креативно размислување и развој на нови стратегии кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите амбиции.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите за новата работна недела. Поминете време со семејството и пријателите, и уживајте во активности кои ве релаксираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици и можности кои ве очекуваат.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата амбиција и решителност.
 • Фокусирајте се на деталите и анализата.
 • Останете упорни и решителни во справување со предизвиците.
 • Соработувајте со колегите и зајакнете ги тимските односи.
 • Завршувајте ги задачите навреме и ефективно.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Водолија

Понеделник: Започнете ја неделата со иновативни идеи и креативен пристап кон вашата работа. Вашата оригиналност и способност за размислување надвор од рамките ќе бидат ваши најголеми предности. Фокусирајте се на задачи кои бараат нови и уникатни решенија.

Вторник: Фокусирајте се на соработка и тимска работа. Овој ден е идеален за споделување на вашите идеи со колегите и заедничка работа на проектите. Вашата отвореност и комуникациски вештини ќе ви помогнат да ги зајакнете професионалните врски.

Среда: Средата може да донесе некои неочекувани промени, но вашата флексибилност и способност за брзо прилагодување ќе ви помогнат да ги надминете. Останете отворени за нови можности и не се плашете да пробате нешто ново.

Четврток: Овој ден е одличен за планирање и организација. Размислете за вашите долгорочни цели и создадете план за како да ги постигнете. Вашата способност за стратегиско размислување ќе ви биде од голема корист.

Петок: Завршете ги сите започнати задачи и проекти. Петок е ден за продуктивност и ефективност. Завршувањето на задачите ќе ви даде чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со мирен ум.

Сабота: Искористете го викендот за размислување и планирање на нови проекти. Овој ден е идеален за креативно размислување и развој на нови идеи кои ќе ви помогнат да напредувате во кариерата.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите за новата работна недела. Поминете време со семејството и пријателите и уживајте во активности кои ве релаксираат. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици и можности кои ве очекуваат.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата иновативност и креативност.
 • Фокусирајте се на соработка и комуникација со колегите.
 • Останете флексибилни и отворени за нови можности.
 • Планирајте ги вашите долгорочни цели и создадете стратегија.
 • Завршувајте ги задачите навреме и ефективно.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Риби

Понеделник: Започнете ја неделата со силна интуиција и емпатија. Вашата способност да разбирате и да се ставите во туѓи чевли ќе ви помогне во решавањето на конфликтите и во градењето на позитивна работна атмосфера. Фокусирајте се на задачи кои бараат креативност и интуиција.

Вторник: Овој ден е идеален за соработка и комуникација. Вашата природна способност за слушање и разбирање ќе ја олесни комуникацијата со колегите. Искористете го вторникот за да се посветите на тимската работа и зајакнување на врските со колегите.

Среда: Средата може да биде малку предизвикувачка, но вашата способност да се справите со стресот и да останете фокусирани ќе биде од голема корист. Останете смирени и фокусирани на решенијата, и не дозволувајте малите проблеми да ве обесхрабрат.

Четврток: Овој ден е одличен за размислување и планирање на вашите долгорочни цели. Искористете ја вашата креативност за да развиете нови идеи и стратегии за напредок во кариерата. Размислете за начини како да ги подобрите вашите вештини и знаења.

Петок: Фокусирајте се на завршување на сите започнати задачи. Петок е ден за продуктивност и завршување на проекти. Завршувањето на задачите ќе ви донесе чувство на постигнување и ќе ви овозможи да го започнете викендот со мирен ум.

Сабота: Искористете го викендот за релаксација и рефлексија. Поминете време во природа или со пријателите и семејството. Ова ќе ви помогне да се ослободите од стресот и да се подготвите за новата работна недела со свежа енергија и позитивна перспектива.

Недела: Одморете се и наполнете ги батериите. Посветете се на активности кои ви носат радост и мир. Размислете за вашите професионални цели и како можете да ги постигнете. Ова ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици и можности кои ве очекуваат.

Совети за успешна недела:

 • Искористете ја вашата интуиција и емпатија.
 • Фокусирајте се на соработка и комуникација со колегите.
 • Останете смирени и фокусирани на решенијата.
 • Планирајте ги вашите долгорочни цели и создадете стратегии.
 • Завршувајте ги задачите навреме и ефективно.

Оваа недела ви носи многу можности за професионален развој и успех. Искористете ги вашите способности и останете мотивирани и креативни.

Промовирани огласи »

КАМ Маркет е најголем синџир на маркети во Македонија кој ги применува основните принципи на хард дисконт: Висок квалитет и постојано ниски цени. Кам има мрежа од 80 маркети низ цела Македонија, а има и свои маркети во Бугарија и Косово. 

Поради константен раст на тимот моментално се оторени следниве работни позиции:

РАКОВОДНИ ЛИЦА - КОЧАНИ
КАСИЕРИ- ВЕЛЕС
КАСИЕРИ - СТРУГА
КАСИЕРИ - ОХРИД
КАСИЕРИ СКОПЈЕ- СКРАТЕНО ВРЕМЕ
РАКОВОДИТЕЛИ СКОПЈЕ, ЛЕПТОКАРИЈА
РАКОВОДНИ ЛИЦА СКОПЈЕ, САРАЈ
КАСИЕРИ СКОПЈЕ, ЛЕПТОКАРИЈА
КАСИЕРИ СКОПЈЕ, САРАЈ
РАКОВОДНИ ЛИЦА СКОПЈЕ, ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
КАСИЕРИ СКОПЈЕ, ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
РАКОВОДНИ ЛИЦА - СКОПЈЕ
КАСИЕРИ - СКОПЈЕ
РАБОТНИЦИ ЗА МАГАЦИНСКО РАБОТЕЊЕ - СПРЕМАЧИ НА РОБА
СОРАБОТНИК ЗА УВОЗ

Се уште невработени?! Сите останати работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,87 % во однос на одлуката од 15.7.2024 година.

Од 23.7.2024 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

 • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 81,50 (денари/литар)
 • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 83,50 (денари/литар)
 • Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 74,00 (денари/литар)
 • Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 72,50 (денари/литар)
 • Мазут М-1 НС 45,757 (денари/килограм)

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, како и на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалуваат за 1,50 ден/лит.

 • Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се намалува за 1,00 ден/лит.
 • Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 1,152 ден/кг и сега ќе изнесува 45,757 ден/кг.
 • Напоменуваме дека ова се максималните цени на нафтените деривати од 00:01 часот на 23.7.2024 година.

Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување во просек: кај бензините за 2,117%, кај дизелот 2,267%, кај екстра лесното масло за 1,097% и кај мазутот намалувањето е за 2,368%.

Курсот на денарот во однос на доларот во изминатиот период по кој беа формирани цените со претходната пресметка е понизок за 0,781% .

Промовирани огласи »

Сојузот на синдикатите на Македонија објави дека минималните трошоци во јули изнесуваат 60.570 денари и споредбено со јуни зголемени се за 245 денари.

Ако на ова се додаде и изнајмен стан од 60 квадрати кој влегува во новата методологија на пресметка на синдикалната кошница тогаш трошоците се зголемуваат на речиси 76 илјади денари.

Најмногу пари се потребни за храна за што во јули за основните потреби биле потребни 22.008 денари, додека за режиски трошоци биле потребни 6.014 денари.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »