Промовирани огласи »

Со огромно задоволство и гордост ве известуваме дека на 20.05.2024 год., во чест на Денот на Човечките Ресурси, М Кеш и М Брокер организираа успешен Отворен ден за вработување!

Човечките ресурси се основен столб во секоја успешна работна организација. Секојдневно се соочуваат со предизвици и можности кои бараат креативност, воведување на промени и развој на стратегии за да одговорат на потребите на работната организација  и вработените, а воедно го обликуваат кадровскиот пејсаж, инвестираат во вработените, креираат и поддржуваат лидери и ги мотивираат вработените да бидат најдобра верзија од себе.

Овој ден не само што ни овозможи да го одбележиме значењето и влијанието на работата на одделот за човечки ресурси, туку го  искористивме и за да ги промовираме отворените работни позиции и условите и бенефитите кои ги нудат компаниите М КЕШ и М Брокер како работодавци.

Интересот и посетата од големиот број квалитетни кандидати и потенцијални наши вработени нè мотивира да продолжиме со посветеност кон креирање на квалитетна работна средина.

Им благодариме за интересот на сите кандидати кои не посетија и се надеваме на долгогодишна, успешна соработка со оние со кои го збогативме нашиот тим!

Честит ден на сите ЧР специјалисти, професионалци и посветени вработени во оваа област!

Промовирани огласи »

Сојузот на синдикати на Македонија ја објави минималната кошница за месец мај.

ССМ бележи пад од 122 денари на синдикалната кошница, но сепак за да се помине месецот потребни се 60.090 денари.

Најмногу пари месечно одат за храна и пијалаци. 21.689 денари се потребни за едно четиричлено семејство да се нахрани и тоа се 36,1% од вкупниот буџет.

За облека и обувки потребни се 4.928 денари или 8,2% од буџетот. За режиски трошоци на едно семејство му се потребни 6.014 денари или 10% од вкупниот буџет. 

Промовирани огласи »

Работната мотивација е клучен аспект за успешното функционирање на работното место. Во својата суштина, мотивацијата на работното место се состои од сет на фактори кои ги поттикнуваат вработените да ги постигнат своите цели и да ги извршат своите задачи со задоволство и преданост.

Еве пет совети за мотивирање на успешен работен тим:

  • Стимулирајте тимско добредојде

Изградете култура на соработка и взаемна поддршка каде што секој член на тимот се чувствува важен и поттикнат да сподели свои идеи и придонеси кон заедничките цели.

  • Поставете јасни и реални цели

Одржавајте ги целите на тимот јасни, конкретни и реални. Кога членовите на тимот ќе ги разберат своите очекувања и како нивната работа ќе допринесе кон постигнувањето на целите, тие ќе бидат поддржани за активно да се вклучат во процесот.

  • Признајте ги и наградете ги постигнувањата

Признавањето на успешните постигнувања и напорите на членовите на тимот е клучно за нивното мотивирање.

  • Поддржувајте го развојот на вештини и напредокот

Понудете можност за обука, развој на вештини и кариерен напредок на членовите на тимот. Кога луѓето ќе ги видат можностите за личен и професионален развој, нивната мотивација ќе се зголеми.

  • Изградете позитивна работна средина

Креирајте атмосфера на поддршка, почит и воведеност во работната средина. Луѓето се мотивирани кога се чувствуваат дел од заедницата каде што се работи со воведеност и интегритет.

Само кога работното место ги задоволува овие потреби на своите вработени, може да се постигне високо ниво на мотивација и ангажираност, што во крајна рака допринаесува за успешноста на компанијата.

Промовирани огласи »

Сингапур ерлајнс високо ја поставува границата кога станува збор за исплати на бонус. Превозникот ќе ги награди своите вработени со бонус во вредност од речиси осум месечни плати, изјави за Си-Ен-Ен лице запознаено со ова прашање.

Лицето побарало да остане анонимно бидејќи информацијата не била наменета за јавноста. Singapore Airlines не одговори на барањето за коментар.

Компанијата во средата објави рекордна годишна нето добивка од 1,98 милијарди долари во претходната фискална година.

„Побарувачката за авионски патувања остана силна“ во текот на годината, поттикната од закрепнувањето во Северна Азија бидејќи Кина, Хонг Конг, Јапонија и Тајван целосно ги отворија своите граници по пандемијата, се вели во изјавата на авиокомпанијата во својата заработка.

Сингапурската авиокомпанија беше прогласена за најдобра авиокомпанија во светот минатата година, според престижните награди Skytrax World Airline. Ова е петти пат во 23-годишната историја на наградите, авиокомпанијата да го зазема првото место, пренесува Бизнис.ба.

Пословни.хр

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »