ИТ специјалист за продажба

 • Објавен пред 5 месеци
 • ДДС Компјутери
 • Активен до 25.05.2017
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје
 • Развивање и одржување на релации со потенцијални и актуелни клиенти (Стратешки клиенти, големи компании и институции, МСП-а)
 • Учество и спроведување на продажен процес преку тендерско аплицирање
 • Изработка и процесирање на понуди, договори за соработка, фактури, следење на наплата од клиенти
 • Иницијативност и проактивност при презентирање на брендовите што се застапуваат, користење на маркетинг материјали
 • Искуство во продажба на производи од ИТ и/или други технологии
 • Одлични комуникациски, презентерски и убедителни способности

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • ВСС од Информатички технологии
 • Компјутерски способности – MS Office пакетот, Excel и Word
 • Познавање на англиски јазик (солидно пишување и говорење)
 • Активен возач со Б категорија

Е-ПОШТА: info@dds.com.mk

КЛИКНИ