Издавачки центар ТРИ ДООЕЛ Скопје вработува

 • Објавен пред 5 месеци
 • Издавачки центар ТРИ
 • Активен до 29.01.2019
 • Позиција: Филолог/преведувач
 • Локација: Скопје

Издавачки центар ТРИ ДООЕЛ Скопје вработува

Преведувач од англиски јазик

со искуство во превод на книжевни дела и популарна/стручна литература

Квалификации

 • Завршено високо образование – Филолошки факултет, отсек за превод и толкување
 • Одлично познавање на англискиот и македонскиот јазик
 • Претходно работно искуство – објавени преводи на книги од англиски јазик (статии и извадоци не се земаат предвид)
 • Предност имаат кандидатите со искуство во превод на книжевни дела, но ќе бидат земени предвид и преводи на останата литература
 • Напредно ниво на користење на MS Office, Internet
 • Напредно познавање на книжевноста
 • Добри организациски и комуникациски способности и подготвеност да работи во тим
 • Подготвеност да работи со рокови
 • Познавање на повеќе јазици ќе се смета за предност

Ако работата од соништата ти е да бидеш дел од реномирана издавачка куќа, да преведуваш познати дела од светската книжевност и да соработуваш со професионалци од областа, те охрабруваме да ни го пратиш твоето резиме и мотивациско писмо на kariera@kniga.mk

КЛИКНИ