ДИВИСИОН ДООЕЛ Скопје: Account & Digital Specialist

Account & Digital Specialist

За компанијата: Division е маркетинг агенција со целосни услуги основана во 2001 година. Нашиот тим е поврзан со страст да им помага на клиентите да постигнат извонредни резултати користејќи интегрирани маркетинг стратегии... повеќе за компанијата »

Опис на работно место:

 • Главен одговорен за комуникација и координација на сите активности со клиентот
 • Учество во подготовка и изработка на годишни стратегии за маркетинг активностите на клиентот, за потребите на компанијата и/или некој од брендовите со кои истата работи за сите канали на комуникација
 • Учество во подготовка на маркетинг кампањи, вклучувајќи координација на потребните активности за реализација на секој таск помеѓу клиентот и интерните тимови (Креатива, Продукција, Дигитал), како и подготовка на финансиски понуди
 • Подготовка на комуникациски планови за дигитални медиуми, следење на активностите на социјалните платформи, како и на остварените резултати од истите
 • Учество во изработка на стратегии и буџети за реализација на дигитални кампањи и закажување и сетирање на кампањи (Facebook, Instagram, Google Ads, LinkedIn, веб портали)
 • Комуникација со екстерни добавувачи за потребите на реализација на некоја од активностите на клиентот

Потребни вештини:

 • Одлични комуникациски вештини
 • Одлични организациски вештини и раководење со време
 • Тимски играч
 • Способност за работа со рокови и повеќе истовремени активности
 • Одлично познавање на Microsoft Office пакет
 • Познавање на социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм, LinkedIn и Google, како и познавање и техничка способност за работа со Facebook Ads менаџерот и Google Ads менаџерот

Предност ќе имаат кандидатите со минимум 1год. работно искуство во областа.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »