Пракса за PHP програмер

 • Објавен пред 6 месеци
 • New Media Corp.
 • Активен до 03.05.2017
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Компанијата за развој на софтверски решенија Њу Медиа Корп објавува оглас за платена пракса за студенти запишани на смерови од ИТ областа. Праксата се однесува на позицијата PHP програмер и ќе се одвива во канцелариите на компанијата во строгиот центар на Скопје.

Потребни квалификации:

 • Студентот да е во завршна година на ИТ студии
 • Основно познавање на PHP програмскиот јазик
 • Основно познавање на HTML/CSS/Javascript
 • Минимум еден самостојно изработен PHP проект во текот на студиите (пожелно е кодот да е open source – достапен јавно на GitHub)
 • Познавање на Linux, Git, Larаvel Framework, Bootstrap ќе се смета за предност

Што нудиме?

 • Работа во пријатна и динамична атмосфера со професионален и амбициозен тим од млади луѓе
 • Постојано надоградување на знаењето преку платени курсеви и менторство
 • Можност за практикантот да го усовршува своето знаење преку работа на реални проекти

Времетраењето на праксата ќе изнесува 3 месеци, а зависно од покажаните резултати по завршувањето на истата практикантот ќе добие можност за постојано вработување.

Паричниот надоместок изнесува 100 ЕУР/месечно.
Вашето CV испратете го на следниот e-mail: jobs@nmc.com.mk со назнака: Пракса за PHP програмер.

КЛИКНИ