ШПЕДИТЕРИ

  • Објавен пред 4 месеци
  • Комунком Дооел
  • Активен до 15.07.2019
  • Позиција: Останато
  • Локација: Скопје

ОГЛАС 1 ЗА ШПЕДИТЕР

 

КОМУНИКОМ ДООЕЛ СКОПЈЕ е компанија со 12 годишно  искуство во царинското посредување и меѓународниот транспорт, кој поради динамичениот развој  за своите потреби објавува оглас за вработување на:

Административен референт со познавање на царинско посредување и транспорт

1 извршител

Канцеларија во Скопје

 

Потребни услови:

Високо или Средно образование

Искуство во делот на комуникација со царинска администрација и клиенти, како и поседување на лиценца за царинско посредување ќе се смета за предност

Познавање на англиски јазик

Познавање на MS Office

Возачка дозвола „Б“ категорија и сопствено возило

 

Способности и вештини:

Комуникациски вештини и висока работна етика, способност за тимска и самостојна работа, способност за следење на компаниската и процедури на работење, проактивен пристап, точност и аналитичност.

 

Опис на работните задачи:

Остварува комуникација со надлежни институции и компании за различни прашања од интерес за друштвото поврзани со областа на работењето. Подготовка на царинска документација во и истата да ја декларира пред царинските органи, чести патувања во границите на државата. Врши и други работи и работни задачи е делокругот согласно насоките од менаџментот

Работа само во прва смена

 

Личен профил:

Организираност, самоиницијативност и одговорност

Одлични комуникациони способности

Способност за тимска работа

Доверливост и лојалност

 

 Ние нудиме:

 

Пријатна работна атмосфера

Можност за долгорочна кариера

Можност за учење

Редовни месечни приходи

Заинтересираните кандидати/ки кои ги исполнуваат горе наведените услови потребно е да испратат резиме (CV) најдоцна до 31.07.2019 година на следната е-маил адреса:

dimitar@communicom.com.mk

 

 

ОГЛАС 2 ЗА ШПЕДИТЕР

КОМУНИКОМ ДООЕЛ СКОПЈЕ е компанија со 12 годишно  искуство во царинското посредување и меѓународниот транспорт, кој поради динамичениот развој  за своите потреби објавува оглас за вработување на:

 

Царински посредник (Шпедитер)

4 (четири) извршители

 

На граничен премин Табановце

 

 

Потребни услови за даденото работно место:

Со или без  работно искуство

Активно владеење на англиски јазик

Познавање на МS Office апликации и користење на Интернет

 

 Главни задачи и одговорности:

Царинско тарифирање на стока и контрола на царински документи

Изготвување и поднесување на царинска декларација ЕЦД или Т1

Присуство на царински преглед на стоките

Поднесување на барања од инспекциски органи

Останати услуги во царинското застапување за сметка на коминтентот

Работа се извршува во смени

 

Личен профил:

Организираност, самоиницијативност и одговорност

Одлични комуникациони способности

Способност за тимска работа

Доверливост и лојалност

 

 Ние нудиме:

Пријатна работна атмосфера

Можност за долгорочна кариера

Можност за учење

Редовни месечни приходи

Заинтересираните кандидати/ки кои ги исполнуваат горе наведените услови потребно е да испратат резиме (CV) најдоцна до 31.07.2019 година на следната е-маил адреса:

dimitar@communicom.com.mk

 

 

ОГЛАС 3 ЗА ШПЕДИТЕР

 

КОМУНИКОМ ДООЕЛ СКОПЈЕ е компанија со 12 годишно  искуство во царинското посредување и меѓународниот транспорт, кој поради динамичениот развој  за своите потреби објавува оглас за вработување на:

Царински посредник (Шпедитер)

2 (два) извршители

На граничен премин Дојран

 

 

Потребни услови за даденото работно место:

Со или без  работно искуство

Активно владеење на англиски јазик

Познавање на МS Office апликации и користење на Интернет

 

 

Главни задачи и одговорности:

Царинско тарифирање на стока и контрола на царински документи

Изготвување и поднесување на царинска декларација ЕЦД или Т1

Присуство на царински преглед на стоките

Поднесување на барања од инспекциски органи

Останати услуги во царинското застапување за сметка на коминтентот

Работа се извршува во смени

 

Личен профил:

Организираност, самоиницијативност и одговорност

Одлични комуникациони способности

Способност за тимска работа

Доверливост и лојалност

 

 Ние нудиме:

Пријатна работна атмосфера

Можност за долгорочна кариера

Можност за учење

Редовни месечни приходи

Заинтересираните кандидати/ки кои ги исполнуваат горе наведените услови потребно е да испратат резиме (CV) најдоцна до 31.07.2019 година на следната е-маил адреса:

dimitar@communicom.com.mk

 

 

ОГЛАС 4 ЗА ШПЕДИТЕР

КОМУНИКОМ ДООЕЛ СКОПЈЕ е компанија со 12 годишно  искуство во царинското посредување и меѓународниот транспорт, кој поради динамичениот развој  за своите потреби објавува оглас за вработување на:

Царински посредник (Шпедитер)

2 (два) извршители

 

На граничен премин Богородица

 

 

Потребни услови за даденото работно место:

Со или без  работно искуство

Активно владеење на англиски јазик

Познавање на МS Office апликации и користење на Интернет

 

 

Главни задачи и одговорности:

Царинско тарифирање на стока и контрола на царински документи

Изготвување и поднесување на царинска декларација ЕЦД или Т1

Присуство на царински преглед на стоките

Поднесување на барања од инспекциски органи

Останати услуги во царинското застапување за сметка на коминтентот

Работа се извршува во смени

 

Личен профил:

Организираност, самоиницијативност и одговорност

Одлични комуникациони способности

Способност за тимска работа

Доверливост и лојалност

 

 Ние нудиме:

Пријатна работна атмосфера

Можност за долгорочна кариера

Можност за учење

Редовни месечни приходи

Заинтересираните кандидати/ки кои ги исполнуваат горе наведените услови потребно е да испратат резиме (CV) најдоцна до 31.07.2019 година на следната е-маил адреса:

dimitar@communicom.com.mk

 

 

ОГЛАС 5 ЗА ШПЕДИТЕР

КОМУНИКОМ ДООЕЛ СКОПЈЕ е компанија со 12 годишно  искуство во царинското посредување и меѓународниот транспорт, кој поради динамичениот развој  за своите потреби објавува оглас за вработување на:

Царински посредник (Шпедитер)

1 (еден) извршител

 

На граничен премин Меџитлија

 

 

Потребни услови за даденото работно место:

Со или без  работно искуство

Активно владеење на англиски јазик

Познавање на МS Office апликации и користење на Интернет

 

 

Главни задачи и одговорности:

Царинско тарифирање на стока и контрола на царински документи

Изготвување и поднесување на царинска декларација ЕЦД или Т1

Присуство на царински преглед на стоките

Поднесување на барања од инспекциски органи

Останати услуги во царинското застапување за сметка на коминтентот

Работа се извршува во смени

 

Личен профил:

Организираност, самоиницијативност и одговорност

Одлични комуникациони способности

Способност за тимска работа

Доверливост и лојалност

 

 Ние нудиме:

Пријатна работна атмосфера

Можност за долгорочна кариера

Можност за учење

Редовни месечни приходи

Заинтересираните кандидати/ки кои ги исполнуваат горе наведените услови потребно е да испратат резиме (CV) најдоцна до 31.07.2019 година на следната е-маил адреса:

dimitar@communicom.com.mk

 

 

КЛИКНИ