Промовирани огласи »

Да се одредите кој тип на претприемач сте, е важно за да ги разберете вашите силни страни, слабости и како најдобро можете да го водите вашиот бизнис.

Еве ги четирите основни типа на претприемачи и како да одредите кој тип сте вие:

1. Визионерски Претприемач

 • Карактеристики: Имате големи идеи и визии за иднината. Ве води иновацијата и сакате да создадете нешто ново и уникатно.
 • Силни страни: Креативност, способност за гледање на пошироката слика, инспиративно лидерство.
 • Слабости: Можеби занемарувате детали и практични аспекти, не секогаш сте фокусирани на финансии.

2. Финансиски Претприемач

 • Карактеристики: Се фокусирате на финансискиот аспект на бизнисот. Разбирате како да генерирате профит и да го управувате паричниот тек.
 • Силни страни: Финансиска дисциплина, разбирање на пазарот и можностите за инвестирање.
 • Слабости: Можеби недостасува креативност, фокусирање на краткорочни добивки наместо долгорочни иновации.

3. Стратешки Претприемач

 • Карактеристики: Добро планирате и анализирате. Имате стратегиски пристап кон развој на бизнисот и постојано истражувате пазарот и конкуренцијата.
 • Примери: Џеф Безос, Марк Закерберг.
 • Силни страни: Аналитичко размислување, долгогодишно планирање, способност за предвидување на пазарните трендови.
 • Слабости: Можеби сте премногу фокусирани на анализа и помалку на акција, ризик од преголема планирање.

4. Храбар Претприемач

 • Карактеристики: Не се плашите да преземете ризици. Спремни сте да се соочите со неуспехите и да ги искористите предизвиците како можности.
 • Силни страни: Храброст, способност за брзо донесување одлуки, отпорност.
 • Слабости: Можеби преземате премногу ризици, понекогаш занемарувајќи ја анализа и планирање.

Како да одредите кој тип сте?

 • Самоанализа: Размислете за вашите претходни бизнис искуства. Кои аспекти на водење на бизнисот најмногу ве мотивираат и во кои сте најдобри?
 • Повратни информации: Прашајте ги вашите колеги, партнери или ментори за нивното мислење за вашите претприемачки вештини и стил.
 • Тестови и алатки: Постојат различни онлајн тестови и алатки кои можат да ви помогнат да ги идентификувате вашите претприемачки карактеристики.

Разбирањето на вашиот тип на претприемач ќе ви помогне да ги искористите вашите силни страни и да работите на вашите слабости, со цел да го постигнете најдобриот можен успех во вашиот бизнис.

Промовирани огласи »

Со огромно задоволство Ве известуваме дека КШМК-Бт воведува БОНУС ЗА СЕКОЈ НОВ ВРАБОТЕН со кој на сите нови вработени во компанија ќе им биде исплатен специјален бонус.

Покрај него не инфомираа дека ќе се исплаќа и БОНУС ЗА ПРЕПОРАКА ЗА НОВ ВРАБОТЕН.

Овие бонуси се израз на нивната благодарност од една страна до новите вработени кои ќе одлучат да бидат дел од Кромберг & Шуберт Македонија Бт ДООЕЛ, ќе сакаат да ги споделат своите знаења и искуства со сите нив, а од друга страна до сите колеги кои активно учествуваат во процесот на регрутирање нов кадар во компанијата со предложување на своите блиски роднини и пријатели.

Искрено веруваме дека на овој начин ќе ги поттикнат и ќе допринесат во градењето на успешна и пријатна работна средина.

Воведувањето на двата бонуси има за цел да им даде дополнителен стимул на новите вработени, да помогне во процесот на успешно интегрирање во компанија, а од друга страна да покаже благодарност до колегите кои се вистински промотери на компанијата со најдолга традиција и најдобри услови за работа.

Кромберг & Шуберт Македонија Бт ДООЕЛ со разни активности кои ги воведува е број еден во најдобри услови за своите вработени од самото основање на компанијата.

Бидете и ВИЕ дел од КРОШУ 💜
 

Промовирани огласи »

Од вчера па до 31 август на државните патишта во Македонија се воведува летен времен режим на сообраќај со кој се забранува движење на тешки товарни возила со вкупна маса над 15 тони, за време на деновите од викендот и за денови при екстремно високи температури.

Термините се следни:

 • петок од 17:00 – 22:00 часот, 
 • сабота од 09:00 до 18:00 часот и
 • недела од 09:00 до 22:00 часот.

На магистралниот пат А2 делница: Скопје – Охрид – Скопје се забранува движење на тешки товарни возила чија вкупна маса преминува 7,5 тони за време на викендите, во следните интервали:

 • петок од 15:00 – 22:00 часот,
 • сабота од 07:00 до 12:00 и од 18:00 до 24:00 часот и
 • недела од 07:00 до 22:00 часот.

Промовирани огласи »

Прочитајте го неделниот хороскоп од 01 јули до 07 јули 2024 година и дознајте што ви кажуваат ѕвездите кога е во прашање вашата кариера. 

Еве како изгледа вашиот кариерен хороскоп:

Овен: Оваа недела ќе биде време за иницијатива и акција во вашата кариера. Вашата енергија и решителност ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели и да го надминете секој предизвик.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на преземање иницијатива. Ќе бидете полни со енергија и мотивација да започнете нови проекти и да ги преземете водечките улоги. Потрудете се да ги споделите вашите идеи со колегите и надредените и да ги инспирирате да ви се придружат во вашите напори.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на акција и решителност. Вашата способност за брзо донесување одлуки и преземање акција ќе ви помогне да ги завршите задачите и да напредувате. Потрудете се да останете фокусирани и да ги користите вашите вештини за да го постигнете најдоброто можно решение.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да ги презентирате вашите резултати и да иницирате нови проекти. Вашата решителност и енергија ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и подготовка за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата иницијатива и акција ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете енергични и решителни, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции. 

Бик: Оваа недела ќе биде време за стабилност и упорност во вашата кариера. Вашата трудољубивост и посветеност ќе ви помогнат да постигнете значителен напредок и да ги реализирате вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашите задачи и обврски. Ќе бидете мотивирани да ги завршите сите проекти и да работите напорно за да ги постигнете вашите цели. Потрудете се да ги организирате вашите приоритети и да направите план за постигнување на вашите долгорочни амбиции.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата упорност и дисциплина. Вашата способност за решавање на проблеми и анализа ќе ви помогне да ги надминете сите предизвици. Потрудете се да останете фокусирани и да ги искористите вашите вештини за да постигнете најдобри резултати.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да ги презентирате вашите резултати и да иницирате нови проекти. Вашата решителност и упорност ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата стабилност и упорност ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете трудољубиви и посветени, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции.

Близнаци: Оваа недела ќе биде време за комуникација и адаптибилност во вашата кариера. Вашата способност за брзо прилагодување и ефективно комуницирање ќе ви помогнат да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашите комуникациски вештини. Ќе бидете мотивирани да ги изразите вашите идеи и да соработувате со вашите колеги. Потрудете се да ги користите вашите способности за преговарање и убедување за да ги решите сите потенцијални конфликти и да постигнете заеднички цели.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата адаптибилност и флексибилност. Вашата способност за брзо прилагодување на нови ситуации и предизвици ќе ви помогне да напредувате. Потрудете се да останете отворени за нови информации и идеи и да ги примените во вашата работа.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да иницирате нови проекти и да ги презентирате вашите идеи. Вашата креативност и иновативност ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со сложените предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и рефлексија. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и полнење на енергијата за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата комуникација и адаптибилност ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете флексибилни и посветени, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции.

Рак: Оваа недела ќе биде време за емпатија и интуиција во вашата кариера. Вашата способност да се поврзувате со луѓето и да ги разбирате нивните потреби ќе ви помогне да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашите емоционални и интуитивни вештини. Ќе бидете мотивирани да ги поддржувате вашите колеги и да создадете позитивна работна атмосфера. Потрудете се да ги користите вашите емпатични способности за да ги разберете потребите на тимот и да им помогнете во решавањето на проблемите.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата интуиција и креативност. Вашата способност да ги предвидите потребите и да најдете иновативни решенија ќе ви помогне да напредувате. Потрудете се да останете фокусирани и да ги користите вашите вештини за да ги постигнете најдобрите можни резултати.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да ги презентирате вашите резултати и да иницирате нови проекти. Вашата интуиција и емоционална интелигенција ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата емпатија и интуиција ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете посветени и внимателни, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции. 

Лав: Оваа недела ќе биде време за лидерство и креативност во вашата кариера. Вашата харизма и способност за инспирирање на другите ќе ви помогнат да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашето лидерство. Ќе бидете мотивирани да ги преземете водечките улоги и да ги инспирирате вашите колеги. Потрудете се да ги користите вашите вештини за комуникација и мотивација за да создадете позитивна и продуктивна работна атмосфера.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата креативност и иновација. Вашата способност да најдете уникатни решенија за старите проблеми ќе ви помогне да напредувате. Потрудете се да останете отворени за нови идеи и да ги споделите со вашиот тим.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да ги презентирате вашите резултати и да иницирате нови проекти. Вашата харизма и самоувереност ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашето лидерство и креативност ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете харизматични и инспиративни, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции. 

Девица: Оваа недела ќе биде време за прецизност и анализа во вашата кариера. Вашата внимание кон деталите и организациските вештини ќе ви помогнат да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашите задачи и обврски. Ќе бидете мотивирани да ги завршите сите проекти и да работите напорно за да ги постигнете вашите цели. Потрудете се да ги организирате вашите приоритети и да направите план за постигнување на вашите долгорочни амбиции.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата прецизност и анализа. Вашата способност за решавање на проблеми и внимание кон деталите ќе ви помогнат да ги надминете сите предизвици. Потрудете се да останете фокусирани и да ги користите вашите вештини за да постигнете најдобри резултати.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да ги презентирате вашите резултати и да иницирате нови проекти. Вашата методичност и трудољубивост ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата прецизност и анализа ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете организирани и посветени, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции. 

Вага: Оваа недела ќе биде време за рамнотежа и дипломатичност во вашата кариера. Вашата способност за решавање на конфликти и создавање хармонија ќе ви помогне да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашите дипломатски вештини. Ќе бидете мотивирани да ги решите сите потенцијални конфликти и да создадете позитивна работна атмосфера. Потрудете се да ги користите вашите способности за преговарање и убедување за да ги постигнете заедничките цели со вашиот тим.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата потреба за рамнотежа и хармонија. Вашата способност за правење компромиси и работа со различни личности ќе ви помогне да напредувате. Потрудете се да останете фокусирани и да ги користите вашите вештини за да постигнете најдобри можни резултати.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да иницирате нови проекти и да ги презентирате вашите идеи. Вашата харизма и способност за соработка ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со сложените предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата дипломатичност и потреба за рамнотежа ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете хармонични и посветени, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции.

Скорпија: Оваа недела ќе биде време за страст и решителност во вашата кариера. Вашата интензивна посветеност и способност за длабока анализа ќе ви помогнат да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашата решителност и интензивна посветеност. Ќе бидете мотивирани да ги завршите задачите и да работите напорно за да ги постигнете вашите цели. Потрудете се да ги користите вашите аналитички вештини за да ги решите сите предизвици што ќе се појават.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата способност за длабока анализа и истражување. Вашата интуиција и способност за пронаоѓање на скриени информации ќе ви помогнат да донесете информирани одлуки. Потрудете се да останете фокусирани и да ги користите вашите способности за да го постигнете најдоброто можно решение.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да иницирате нови проекти и да ги презентирате вашите резултати. Вашата страст и интензивна посветеност ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата страст и решителност ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете посветени и аналитични, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции. 

Стрелец: Оваа недела ќе биде време за оптимизам и авантура во вашата кариера. Вашата љубопитност и желба за нови искуства ќе ви помогнат да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашата желба за учење и истражување. Ќе бидете мотивирани да ги откриете новите можности и да ги проширите вашите хоризонти. Потрудете се да ги користите вашите комуникациски вештини за да создадете нови контакти и да научите нови информации што ќе ви помогнат во вашата кариера.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата авантуристичка природа и отвореност за промени. Вашата способност да се прилагодувате на нови ситуации и да прифаќате ризици ќе ви помогне да напредувате. Потрудете се да останете отворени за нови идеи и да ги споделите со вашиот тим.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да иницирате нови проекти и да ги презентирате вашите идеи. Вашата ентузијазам и оптимизам ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашиот оптимизам и авантуристички дух ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете љубопитни и отворени, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции. 

Јарец: Оваа недела ќе биде време за дисциплина и амбиција во вашата кариера. Вашата посветеност и упорност ќе ви помогнат да ги постигнете вашите професионални цели.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со фокус на вашата работна етика. Ќе бидете мотивирани да работите напорно и да ги завршите сите задачи што ви се доверени. Потрудете се да ги организирате вашите обврски и да направите план за постигнување на вашите долгорочни цели.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат посветени на вашата дисциплина и аналитички вештини. Вашата способност за решавање на проблеми и внимание кон деталите ќе ви помогнат да ги надминете сите предизвици. Потрудете се да останете фокусирани и да ги користите вашите вештини за да постигнете најдобри можни резултати.

Петок: Ќе се чувствувате инспирирани да иницирате нови проекти и да ги презентирате вашите резултати. Вашата амбиција и посветеност ќе бидат високо ценети од колегите и надредените. Искористете го овој ден за да покажете дека можете да се справите со големите предизвици и да преземете водство.

Викенд: Искористете го викендот за одмор и полнење на енергијата. Размислете за вашите долгорочни цели и направете планови за нивно постигнување. Ова е време за личен раст и рефлексија, што ќе ви помогне да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата дисциплина и амбиција ќе ви донесат многу можности за успех оваа недела. Продолжете да бидете упорни и посветени, и ќе ги постигнете вашите професионални амбиции.

Водолија: Оваа недела носи многу можности за професионален раст и развој. Вашата креативност и иновативност ќе бидат на високо ниво, што ќе ви помогне да ги решите предизвиците и да постигнете успех.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со силен фокус на тимската работа и комуникацијата. Ќе имате можност да ги презентирате вашите идеи и да придобиете поддршка од колегите. Потрудете се да бидете отворени за нови предлози и соработки.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат поволни за решавање на комплексни проблеми. Вашата аналитичка способност ќе ви помогне да ги разгледате деталите и да најдете иновативни решенија. Бидете внимателни при донесувањето на одлуки и не брзајте со заклучоци.

Петок: Петок е идеален ден за преземање иницијатива и започнување нови проекти. Ќе се чувствувате мотивирани и инспирирани, што ќе ви овозможи да ги искористите вашите вештини на најдобар можен начин. Потрудете се да ги дефинирате јасно целите и да го планирате следните чекори.

Викенд: Искористете го викендот за размислување и планирање. Ова е време кога можете да направите рефлексија на вашите постигнувања и да поставите нови цели за иднината. Одморете се и наполнете ги батериите за новата работна недела.

Вашата креативност и иновативност ќе бидат клучни оваа недела. Искуството и знаењето што ќе ги стекнете ќе ви помогнат да постигнете успех и да ги надминете сите предизвици.

Риби: Оваа недела носи можности за напредок и самореализација на професионално поле. Ќе бидете инспирирани и мотивирани да ги постигнете вашите цели, користејќи ја вашата интуиција и креативност.

Понеделник и Вторник: Неделата започнува со енергичен почеток. Ќе почувствувате зголемена инспирација и ќе бидете полни со нови идеи. Искористете го овој период за планирање и поставување на краткорочни и долгорочни цели. Вашата интуиција ќе биде силна, па верувајте во вашите чувства и донесувајте одлуки врз основа на тоа.

Среда и Четврток: Овие денови ќе бидат поволни за комуникација и соработка со колегите. Вашите дипломатски вештини ќе ви помогнат да ги решите сите недоразбирања и да изградите цврсти работни односи. Обрнете внимание на деталите и бидете внимателни при работа со документи и договори.

Петок: Петок е ден за акција и иницијатива. Ќе се чувствувате полни со енергија и ќе бидете подготвени да ги преземете водечките улоги во вашите проекти. Бидете подготвени да преземете ризици и да ги искористите можностите што ќе ви се укажат.

Викенд: Викендот е време за одмор и рефлексија. Искористете го овој период за да се опуштите и да размислите за вашите постигнувања и предизвици. Размислете за нови начини како да ги подобрите вашите работни методи и како да се подготвите за новите предизвици што ве очекуваат.

Вашата интуиција и креативност ќе бидат вашите најголеми сојузници оваа недела. Потрудете се да ги искористите овие квалитети за да постигнете професионален успех и лична сатисфакција.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »