Комерцијалист - Скопје

 • Објавен на 3.2018
 • Интегра
 • Активен до 16.03.2018
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Интегра Скопје, од областа на трговија со материјали за градежништво, распишува оглас за вработување на:

 

Комерцијалист

 

Опис на работно место:

 • Воспоставување деловни контакти и воспоставување соработка со нови клиенти,
 • Одржување и продлабочување на соработката со постоечките клиенти,
 • Изработка и презентирање на комерцијални понуди,
 • Следење на состојбата со комплетниот циклус на нарачките од клиентите, од планирање до реализирање,
 • Реализирање на договорени продажни планови, подготвување и презентирање на извештаи,
 • Промоција на производите,
 • Обезбедување и доставување на информации поврзани со развојот на пазарот и конкуренцијата,
 • Континуирано усовршување на комуникациски, преговарачки и продажни вештини.

 

Други одговорности:

 • Учество во разни тренинг програми,
 • Доставување на сите побарани извештаи,
 • Активно учество на состаноците во Компанијата,
 • Работење во координација со останатите сектори во Компанијата.

 

Продажба

 

Потребни Квалификации:

 • Возачка дозвола Б-категорија,
 • Две години работно искуство,
 • Одлични предиспозиции за тимска работа,
 • Аналитички вештини,
 • Познавање на работа со MS Office пакетот и интернет вештини,
 • Одлични комуникациски,
 • Убедувачки и презентациски вештини,
 • Ориентираност кон пронаоѓање решенија,
 • Иницијативност,
 • Справување со повеќе приоритети и големи работни задачи истовремено.

 

 

Општи правила за аплицирање:

 • Документ за аплицирање CV (име и презиме на апликантот), исклучиво во ПДФ формат преку копчето „Аплицирај“ или на маил: integra.oglas@gmail.com

 

КЛИКНИ