Промовирани огласи »

Прочитајте го неделниот хороскоп од 01 април до 07 април 2024 година и дознајте што ви кажуваат ѕвездите кога е во прашање вашата кариера. 

Еве како изгледа вашиот кариерен хороскоп:

Овен: Оваа недела ќе биде период на засилена активност за Овните во работната средина. Вашиот енергичен и амбициозен пристап ќе ви помогне да постигнете значителни успеси. Ве очекуваат нови предизвици кои ја бараат вашата креативност и иновативност. Не се плашете да ги прифатите овие предизвици и да ги испробате новите идеи и методи. Со правилна организација и упорен труд, можете да го постигнете сè што си го поставите како цел. Соработката со колегите ќе биде клучна за успехот, па затоа инвестирајте време и енергија во изградбата на добри односи. Во овој период, бидете отворени за нови можности и брзи на промените што се појавуваат на работното место. Вашиот кариерен пат може да биде обележан со значителен напредок и придобивки, но само ако сте спремни да се адаптирате на промените и да работите уско со вашите колеги. Верувајте во себе и вашите способности, и нема да бидете разочарани.

Бик: Оваа недела за Биковите може да биде предизвикувачка. Сепак, вашата стабилност и упорност ќе ви помогнат да се носите со било кои пречки што може да се појават. Вашиот природен талент за практичност и посветеност кон задачите ќе ве доведе до значителни постигнувања дури и во најтешки ситуации. Ова е време кога треба да ги искористите своите вештини за управување со времето и ресурсите на најефикасен начин. Пазете на комуникацијата со колегите и надворешните контакти, бидејќи добрите односи и партнерства можат да бидат од суштинско значење во овој период. Не се плашете да ја покажете вашата индивидуалност и креативност во работата, бидејќи тоа може да биде вашата најголема предност. Исто така, бидете отворени за нови можности и идеи што се појавуваат, бидејќи некои од нив можат да ви донесат голем успех во иднина.

Близнаци: Оваа недела за Близнаците ќе биде период на динамични промени и непредвидени ситуации во работната средина. Вашиот интелект и брзина на мислење ќе бидат вашите најголеми предности во справувањето со овие предизвици. Се очекува да се сретнете со нови проекти или одговорности кои бараат вашата флексибилност и способност за приспособување. Бидете отворени за нови идеи и пристапи, бидејќи ова може да ви донесе нови можности за напредок. Комуникацијата со колегите и надворешните контакти ќе биде кључна за успехот во овој период. Вашата способност да ги мотивирате другите и да изградите добри односи со нив ќе ви помогнат да ги преодолите сите предизвици на патот кон успехот. Не заборавајте да се фокусирате на важните цели и да се организирате за да ги постигнете.

Рак: Оваа недела за Раковите ќе биде време за рефлексија и размислување за кариерните цели и патеки. Можеби ќе почувствувате потреба да се осврнете на вашата работа и да преиспитате дали сте на правилниот пат. Не се плашете да го преиспитате вашиот кариерен напредок и да ги разгледате можностите за промени. Вашата интуиција ќе ви помогне да ги препознаете вистинските прилики и да ги изберете најдобрите од нив. Важно е да го слушате вашиот внатрешен глас и да следите ги вашите инстинкти. Во овој период, можеби ќе сакате да се фокусирате на развојот на вашите креативни способности и да ги искористите во работата. Бидете отворени за соработка со колегите и за учење од нив, бидејќи може да научите многу и да ги проширите своите хоризонти. Не заборавајте да ја негувате вашата емоционална благосостојба на работното место, бидејќи тоа може да ви помогне да избегнете конфликти.

Лав: Оваа недела за Лавовите ќе биде период на висока енергија и напори за постигнување на кариерните цели. Вашиот самоуврен и амбициозен пристап ќе ве одведе кон нови можности и успеси. Искористете го овој период за да ја испитате вашата креативност и да ги покажете вашите лидерски вештини. Можеби ќе се сретнете со предизвици на работното место, но со вашата добрина и доверба во себе, ќе можете да ги пребродите сите пречки. Вашата способност да влијаете на другите и да ги инспирирате ќе биде од суштинско значење во овој период. Соработката со колегите може да ви помогне да ги зголемите вашите шанси за успех, затоа бидете отворени за тимска работа и за споделување на идеи. Важно е да го задржите вашиот фокус и да работите целосно посветено кон вашите цели. Исто така, бидете отворени за нови можности за учење и развој, бидејќи тоа може да ви помогне да се напредувате во вашата кариера. Со вашата одлучност ќе можете да го постигнете сè што си го поставите како цел во овој период.

Девица: Оваа недела за Девиците ќе биде време за фокусирање на деталите и планирање на вашите следни чекори во кариерата. Вашиот аналитички пристап и организација ќе бидат вашите најголеми предности во овој период. Искористете ги вашите вештини за да ги решите сите предизвици што можат да се појават на работното место. Важно е да ја задржите вашата смирност и да не се дозволите да бидете прогонувани од притисоците на работата. Пазете на комуникацијата со колегите и надворешните контакти, бидејќи добрите односи можат да ви помогнат да ги преминете сите предизвици на работното место. Не се плашете да го покажете вашето стручно знаење и да ги изразите вашите идеи и мислења. 

Вага: Оваа недела за Вагите ќе биде период на хармонија и баланс во работата. Вашиот чувствителен пристап кон работните задачи и креативниот пристап ќе ви помогнат да се истакнете во вашата кариера. Овој период може да ви донесе нови можности за соработка и тимска работа. Бидете отворени за соработка со колегите, бидејќи тоа може да ви помогне да ги проширите вашите хоризонти и да го зголемите вашиот креативен потенцијал. Важно е да го задржите вашиот професионален интегритет и да работите со почит кон сите што ве опкружуваат. Не се плашете да изразите вашето мислење и да ги поддржите вашите ставови, но бидете отворени и за мислењата и идеите на другите. Исто така, бидете фокусирани на вашите кариерни цели и работете целосно посветено кон нив. Вашата способност да го постигнете балансот помеѓу работатс и личниот живот ќе биде од суштинско значење во овој период.

Скорпија: Оваа недела за Скорпиите ќе биде време за динамични и интензивни активности во работата. Вашата детерминираност и стремеж кон успехот ќе бидат вашите најголеми предности во овој период. Можеби ќе се сретнете со предизвици и пречки на работното место, но со вашата сила на волја и решителност, ќе можете да ги победите сите пречки. Важно е да ги искористите вашите аналитички вештини и интуиција за да го донесете најдоброто решение за секоја ситуација што може да се појави. Во овој период, бидете отворени за нови можности и предизвици што можат да се појават на вашето работно место. Искористете го овој период за да ја истражите вашата креативност и да ги проширите вашите хоризонти во кариерата. Не заборавајте да се заштитите од конфликти и да бидете дипломатични во комуникацијата со колегите.

Стрелец: Оваа недела за Стрелците ќе биде време за истражување нови можности и проширување на вашите хоризонти во кариерата. Вашиот оптимизам и авантуризмот ќе бидат вашите најголеми предности во овој период. Можеби ќе се сретнете со нови предизвици или можеби ќе ви се нуди можност за патување поврзано со работата. Бидете отворени за овие можности и не се плашете да започнете нешто ново. Ова е идеален период да ја раширите вашата професионална мрежежа и да ги проширите вашите бизнис контакти. Вашиот ентузијазам и позитивноста ќе ви помогнат да ги инспирирате и мотивирате другите околу вас. Не заборавајте да го задржите вашиот фокус на главните цели, но и да се забавувате во процесот на работа. Воедно, бидете отворени за учење и за нови знаења, бидејќи тоа ќе ви помогне да растете и да се развивате во вашата кариера. Со вашата добрина и енергија, ќе можете да постигнете големи успеси во оваа недела.

Јарец: Оваа недела за Јарците ќе биде време за фокусирање на стабилноста и напорите кон постигнување на кариерните цели. Вашата посветеност и целосно посветување на работата ќе ви помогне да ги справите сите предизвици што може да се појават. Вашиот практичен пристап кон работата ќе ви овозможи да ги преминете сите пречки и да го постигнете вашето кариерно унапредување. Овој период може да ви донесе нови можности за промоција или за нов проект кој ги бара вашите вештини и знаења. Бидете спремни да го прифатите овој предизвик. Важно е да ја задржите вашата самодоверба и да верувате во себе и во вашите способности. Не заборавајте да се одморите и да се погрижите за вашето физичко и емоционално здравје, бидејќи тоа ќе ви помогне да работите со подобра ефикасност. Исто така, бидете отворени за соработка со колегите и за учење од нив, бидејќи соработката може да ви донесе нови можности за успех.

Водолија: Оваа недела за Водолиите ќе биде време за иновации и необични пристапи во работата. Вашиот креативен и уметнички пристап ќе ви помогне да се издвоите и да ги решите било кои предизвици што може да се појават. Можеби ќе се сретнете со нови проекти или ситуации кои ја бараат вашата оригиналност и флексибилност. Не се плашете да ги испробате новите идеи. Вашата интуиција ќе ви биде од голема помош во препознавање на правилните патишта и решенија. Важно е да ги задржите вашите цели и да работите целосно посветено кон нив. Не заборавајте да го негувате вашето социјално опкружување и да ги проширите вашите врски во професионалниот свет. Соработката со луѓе од различни професии и области може да ви донесе нови можности и перспективи за напредок. Воедно, бидете отворени за учење и за нови знаења, бидејќи тоа ќе ви помогне да растете и да се развивате.

Риби: Оваа недела за Рибите може да биде време за размислување за вашата кариера и вашиот професионален напредок. Можеби ќе почувствувате потреба да се фокусирате на саморазвивање и да ги разгледате вашите кариерни цели. Искористете го овој период за да ги преиспитате вашите желби и амбиции и да размислите за наредните чекори што треба да ги направите за да ги постигнете. Не се плашете да се консултирате со колеги или ментори за совети и упатства за вашата кариера. Вашиот интуитивен пристап кон работата може да ви помогне да ги решите сите предизвици што може да се појават. Важно е да го задржите вашиот фокус и да работите со посветеност кон вашите цели. Не заборавајте да ја негувате вашата креативност и да бидете отворени за нови можности што може да се појават. Соработката со колегите може да ви донесе нови идеи и перспективи, па затоа бидете отворени за тимска работа. Исто така, не заборавајте да го одржувате вашето физичко и емоционално здравје, бидејќи тоа ќе ви помогне да работите со поголема ефикасност.

Промовирани огласи »

КАЛАБАЛАК е градска кафеана во срцето на Скопје создадена за сите оние кои знаат да уживаат. Голем избор на специјалитети и пријатна атмосфера! За успешно да ги исполни очекувањата на своите гости и да ја понуди најдобрата услуга, константно го проширува својот тим!

Моментално вработува:

ШАНКЕР/КА
КЕЛНЕР/КА
МЕНАЏЕР НА РЕСТОРАН
ГОТВАЧ/КА
ПОМОШНИК ГОТВАЧ/КА - САЛАТЕР/КА
ПИЦА МАЈСТОР/КА
САДОМИЈАЧ/КА
ДОСТАВУВАЧ/КА

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Драго ни е што можеме да објавиме дека Никос Форос, Head of Employer Branding Solutions, Kariera Group ќе ја води нашата претстојна работилница за Employer Branding!

Никос го води одделот Employer Branding Solutions на kariera.gr, најголемиот центар за професионалци во Грција. Пред да се приклучи на kariera.gr, работел како HR Trainer во секторот Learning & Development на Vodafone Грција и како Career Counsellor на Vocational Guidance во најголемиот провајдер во Грција Orientum Career Counsellors. Неодамна, исто така има учествувано како Project Manager на CSR - Coca-Cola 3E, Empowered.

Карти по Early bird цена можете да купите тука https://kariera.mk/events 

За влезници на фактура пишете на [email protected] или јавете се на 077 888 722

Никос е експерт и сертифициран професионалец за Employer Branding. Така, во последните 3 години, заедно со неговиот тим консултираат некои од најголемите работодавци во Грција. Заедно со клиентите тој гради конструктивни решенија за нивниот бренд на различни компоненти за Employer Branding, како што се:

  • Employee Value Proposition Building,
  • Culture Evaluation,
  • Optimization of Career Site,
  • 360° Onboarding Evaluation and transformations of Candidate Experience.

На самата работилница ќе научите како да се задржи работната сила и конкурентноста на атрактивните и квалификувани кандидати. За да се победи во оваа војна, потребно е да се има стратегија за ангажирање и задржување на талентите. Ќе научите како да креирате стимулативна корпоративна култура, и како да креирате понуди на развојни можности и бенефиции што би ги задоволувале потребите на вработените.

Оваа интерактивна работилница ќе ве научи на практични техники за издигнување на вашиот бренд и привлекување на најдобрите кандидати!

Не ја пропуштајте оваа неверојатна можност да ги научите најновите Employer Branding практики.

Купете карти ТУКА за нашата работилница и направете го првиот чекор кон создавање на бренд кој ќе остави вистински впечаток кај вашите идни вработени таленти.

Промовирани огласи »

Од денес на KARIERA.mk можете да ги најдете сите активни огласи за вработување на Либерти!

Либерти Скопје е дел од Либерти Стил Групацијата, глобална компанија за челик и рударство која има 200 производствени капацитети во 10 земји. Компанијата произведува ладно валан челик, поцинкувани котури и плочи, и пластифицирани котури. Фабриката има голем број на производствени процеси, вклучувајќи: линија за Лужење, Тандем, Двостан, Поцинкална и линија за Пластификација.

Воедно како компанија која се стреми кон секојдневен успех и усовршување на своите производи константно е во потрага и усовршување на својот тим!

Моментално како активно е следното работно место:

РЕФЕРЕНТ ЗА СМЕТКОВОДСТВЕНО РАБОТЕЊЕ

Се уште сте невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА!

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »