Промовирани огласи »

Согласно календарот на неработни денови, утре 10 април (среда), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам ќе биде неработен за сите граѓани. 

Освен овој ден, неработен за сите граѓани ќе биде и денот од првиот круг од претседателските избори кој е закажан за 24. април, односно среда. 

По април, во месец мај неработни денови за сите се:

  • 1 мај (среда), Ден на трудот
  •  6 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар
  • 24 мај (петок) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители 

Промовирани огласи »

Секогаш не е да ја поставиме целта. Целта ќе ја поставиме ќе ја дефинираме добро, ќе ја дефинираме целта но по мене е клучно превземањето акции се во животот. Таа цел може да биде и поголема и помала цел но верувам дека во рамки на таа цел може да си поставиме помали задачи чекори како ќе стигнеме до целта и да се навраќаме можеби секојдневно кон целта што да направиме. Денес за остварување на целта да бидеме истрајни во остварувањето на целта ако не и посветиме доволно внимание време. Можеби секојдневно по некоја активност да завршуваме мислам дека веројатноста за остварување е помала. - Маја Станковска Костова - Генерален директор на Кроациа осигурување живот


 

Промовирани огласи »

Прочитајте го неделниот хороскоп од 08 април до 14 април 2024 година и дознајте што ви кажуваат ѕвездите кога е во прашање вашата кариера. 

Еве како изгледа вашиот кариерен хороскоп:

Овен: Оваа недела, Овните ќе бидат соочени со нови предизвици на работното место. Ќе бидете повикани да се справите со некои неочекувани ситуации, но со вашата енергичност и решителност, ќе ги надминете со успех. Исто така, може да очекувате понуди за нови проекти или работни можностима кои би можеле да го подобрат вашиот кариерен напредок. Важно е да бидете фокусирани и да ја искористите својата креативност за да ги исполните вашите цели. Воодушевете со вашата одлучност и следете го вашиот инстинкт, што ќе ви помогне да ја постигнете желаната работна успех.

Бик: Оваа недела, Биковите можат да очекуваат стабилност и напредок на работното место. Вашиот напор и преданост кон работата ќе бидат приметени и може да доведат до нови можности за напредување. Овој период е благопријатен за преговарање за подобрување на условите на работа или за договори за поголема компензација. Со вашата целосна ангажираност и посветеност кон целите, ќе бидете способни да ги осигурате сопствените си интереси. Важно е да ги користите вашите комуникациски вештини и да ја изразите вашата волја на јасен и одговорен начин. Со овој пристап, можете да го освоите вашиот напредок во кариерата и да ги остварите вашите професионални цели.

Близнаци: Оваа недела, Близнаците можат да очекуваат разновидни предизвици и важни промени на работното место. Може да ви се нудат нови проекти или задачи кои би можеле да го поттикнат вашиот интелектуален стимулус. Вашата способност за брзо усвојување на нови информации и адаптација на нови ситуации ќе биде ваша најголема предност. Во исто време, може да се појават и некои непредвидени пречки или комуникациски проблеми на работното место. Важно е да бидете флексибилни и да ги користите вашите дипломатски вештини за да ги преминете овие предизвици. Со вашата иновативност и комуникациски таленти, можете да го пренасочите вашиот кариерен напредок во ваша корист. Воодушевете ги со вашата креативност и енергија, што ќе ви помогне да ги остварите вашите професионални амбиции.

Рак: Оваа недела, Раковите можат да очекуваат динамичен период на работното место. Може да се појават нови можностии за развој и напредок, но и некои предизвици. Вашата интуиција и емпатија ќе ви помогнат да ги разберете потребите на другите и да одговорите на нивните очекувања. Од друга страна, може да се соочите со некои тензии во тимот или непријатни ситуации со колеги. Важно е да бидете дипломати и да ги решавате непријатностите на мирен начин. Вашата способност за разрешување на конфликти и за градење на хармонични односи ќе биде ваша најголема предност. Потсетете се на вашите цели и насочете ги сите свои енергии кон нив, што ќе ви помогне да го постигнете вашето кариерно задоволство.

Лав: Оваа недела, Лавовите ќе забележат значителен напредок на работното место. Вашиот шарм и харизма ќе ве истакнат и ќе ви помогнат да го освоите вниманието на вашите надредени и колеги. Во овој период, може да ви се понудат нови можностии за напредување или за развој на вашата кариера. Важно е да бидете свесни и да ги користите вашите вештини и таленти на најпосакуван начин. Исто така, се потрудете да бидете колегијални со вашите соработници, што ќе ви помогне да изградите позитивни односи на работното место. Истакнете ги исто така вашите идеи и проекти со самодоверба и ентузијазам, што ќе ви помогне да го остварите вашиот кариерен успех.

Девица: Оваа недела, Девиците ќе бидат предизвикани да ги покажат своите вештини и таленти на работното место. Може да се појават нови проекти или задачи кои би можеле да ја поттикнат вашето креативност и интелектуалност. Вашиот аналитички пристап кон работата ќе биде од суштинско значење, особено во решавањето на комплексни проблеми или во преговарањето за нови услови на работа. Бидете подготвени да примате конструктивни критики и да учите од нив, што ќе ви помогне да се развивате и да напредувате во кариерата. Исто така, одделете време за развој и учење нови вештини, што ќе ви помогне да останете конкурентни на пазарот на труд. Со посветеност и труд, можете да го постигнете вашето кариерно унапредување и да го остварите вашиот професионален успех.

Вага: Оваа недела, Вагите ќе имаат можност да ја покажат својата креативност и дипломатија на работното место. Вашиот чувствен пристап кон проблемите ќе биде од големо значење, особено во ситуации кога треба да преговарате со други. Импровизирајте и бидете отворени за различни пристапи, што ќе ви помогне да ги решите предизвиците на работата на најефикасен начин. Соработувајте со вашите колеги и бидете поддржани за да ги остварите вашите заеднички цели. Важно е да се стремите кон хармонија и баланс на работното место, што ќе создаде позитивна работна атмосфера и ќе го подобри вашиот работен капацитет. Исто така, имајте доверба во себе и во своите способности, и потрудете се да ги покажете вашиот потенцијал на работното место. 

Скорпија: Оваа недела, Скорпиите ќе бидат фокусирани на пронаоѓање на нови начини за да ги подобрат своите кариерни перспективи. Може да ви се нудат можности за промени или да се појават нови проекти кои ќе ви донесат задоволство и успешност. Вашиот интуитивен увид ќе ви помогне да го идентификувате правилниот пат за вашето унапредување. Во исто време, може да се соочите со некои предизвици или непредвидени ситуации на работата. Важно е да бидете решителни и да се справите со нив на одговорен начин. Поддржете ги своите идеи и предлози со самодоверба и увереност, што ќе ви помогне да ги освоите вашите надредени и колеги. Исто така, бидете отворени за соработка и за тимска работа, што ќе ви донесе успех во решавањето на било кои предизвици на работното место.

Стрелец: Оваа недела, Стрелците ќе бидат предизвикани да ја покажат својата амбиција и детерминација на работното место. Може да се појават нови можности за напредок или да ви се понудат нови проекти кои ќе ви донесат задоволство и усогласување со вашите кариерни цели. Вашиот оптимизам и ентузијазам ќе биде ваша најголема предност, особено во моменти на предизвици или несигурност. Бидете отворени за нови идеи и за прифаќање на измените, што ќе ви помогне да се развивате и да се адаптирате на новите услови на работа. Исто така, поставете си јасни цели и стремете се кон нив, но бидете спремни да примите конструктивна критика и да учите од вашите грешки. Вашата способност за учење и за развивање на нови вештини ќе ви помогне да останете релевантни на пазарот на труд и да го постигнете вашиот кариерен успех.

Јарец: Оваа недела, Јарците ќе имаат можност да покажат својата посветеност и стабилност на работното место. Може да се појават нови предизвици или задачи кои бараат вашата упорност и доследност. Вашиот пристап кон работата треба да биде организиран и методичен, што ќе ви помогне да ги превладите сите предизвици со успех. Одделете време да ги прегледате вашите цели и да ги поставите конкретни планови за нивно постигнување. Вашата способност за планирање и за управување со времето ќе биде ваша најголема предност во овој период. Исто така, бидете отворени за соработка и за тимска работа, што ќе ви помогне да ги решавате проблемите на ефикасен начин и да ги подобрите вашите резултати на работното место. Со доследност и стабилност, можете да го постигнете вашиот кариерен успех.

Водолија: Оваа недела, Водолиите можат да очекуваат интересен и динамичен период на работното место. Може да се појават нови можност за напредок или за развој на вашата кариера, што би можело да ви донесе задоволство и исполнување. Вашиот необичен пристап кон работата и иновативните идеи ќе бидат во центарот на вниманието и може да донесат позитивни резултати. Важно е да бидете отворени за нови предизвици и да бидете спремни да прифатите измените со отворени раце. Со вашата креативност и умешност, ќе бидете способни да ги решите сите предизвици што може да се појават на патот кон вашето кариерно унапредување. Исто така, бидете отворени за соработка и за размена на идеи со колегите, што ќе ви помогне да ја засилите вашата позиција на работното место и да ги подобрите вашите резултати.

Риби: Во текот на оваа недела, Рибите можат да очекуваат интересни можности за развој на нивната кариера. Може да се појават нови предизвици или проекти кои ќе ги воведат во нови области и можеби ќе им донесат можност за напредување. Вашиот креативен пристап кон работата и интуицијата ќе ви помогнат да се справите со секоја ситуација што може да се појави. Важно е да бидете фокусирани и да го искористите своето умешност да ви донесе позитивни резултати. Одделете време за размислување за вашиот кариерен пат и да поставите цели кои ќе ви помогнат да напредувате во вашиот професионален живот. Се потрудете да избегнете прекумерната емотивност и да го задржите вашиот фокус на задачите пред себе.

Промовирани огласи »

Рамстор Македонија е ланец од 29 маркети и еден онлајн маркет „Рамсторе до дома” кој ги искористи можностите на пазарот на труд да се докаже како работодавец кој нуди успешна кариера за своите вработени.

Моментално вработува:

КАСАП
ПРОДАЖЕН ПЕРСОНАЛ - КАПИШТЕЦ
ПРОДАЖЕН ПЕРСОНАЛ - ВОДНО
ПРОДАВАЧ НА ДЕЛИКАТЕС - ДЕБАР МААЛО

Доколку сте се уште во потрага по идеалната работна позиција, сите останати работни места можете да ги најдете ТУКА.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »