Промовирани огласи »

За една училишна година се затвориле четиринаесет основни училишта, покажуваат бројките кои ги објави Државниот завод за статистика.

Според податоците на Државниот завод за статистика, на крајот на учебната 2022/2023 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесува 182 245, што претставува намалување за 1,4% во однос на претходната учебна година. Во редовните средни училишта, бројот на учениците на крајот на учебната 2022/2023 година изнесува 66 678, што претставува намалување за 3,9% во однос на претходната учебна година, стои во соопштението на ДЗС.

Намален е и бројот на специјални основни училишта, кои сега на територијата на Македонија се 35, а паѓа и бројот на паралелки и ученици, односно за една година, бројот на паралелки се намалил од 11.057 на 10.997, додека пак бројот на ученици од 184.910 на 182.245. Единствено што е во пораст е бројот на наставници во основното образование, од 19.326 на 19.609 наставници.

Промовирани огласи »

Еден квартал од 2024та е веќе зад нас, па затоа тимот на КАРИЕРА.мк сметаше дека би било интересно да направиме една кратка анализа за она што се случуваше на пазарот на труд во изминатите 3 месеци.

Во продолжение, кратка HR scann анализа со интерсни податоци:

Промовирани огласи »

Социјалните медиуми се одличен начин да ги надградите своите бизнис стратегии и да го зголемите вашиот бренд.

Еве неколку придобивки кои може да ги нудат социјалните медиуми за вашиот бизнис:

  • Зголемување на свесноста за брендот

Социјалните медиуми ви овозможуваат да го споделите вашиот бренд со милиони луѓе ширум светот, што ќе ви помогне да ги зголемите своите публики и да се развивате.

  • Комуникација со клиентите 

Преку социјалните медиуми може да комуницирате директно со вашите клиенти. Ги слушате нивните прашања, коментари и загрижености и да одговарате веднаш. Ова овозможува посилна врска со вашата клиентела.

  • Целосно насочен маркетинг

Социјалните медиуми овозможуваат да ја таргетирате вашата публика според нивните интереси, демографија и поведенија. Ова значи дека можете да креирате персонализирани рекламни кампањи кои ќе бидат поефикасни во привлекувањето на ваши клиенти.

  • Анализа на податоци и споредба со конкуренцијата

Социјалните медиуми обезбедуваат детални аналитики за вашата активност и ангажман на мрежата. Исто така, може да ги споредите вашите резултати со конкурентите за да се види што функционира најдобро и како можете да се подобрите.

  • Генерирање на трафик кон вашата веб-страница или продавница

Со соодветно креирани постови и реклами, можете да ја насочите вашата публика кон вашата веб-страница или онлајн продавница, што може да резултира во поголем број на продажби

  • Истражување на трендовите и новостите

Социјалните медиуми ви овозможуваат да ги следите трендовите и новостите во вашата индустрија, што ви овозможува да останете релевантни и конкурентни.

Со справување со овие придобивки и правилно користење на социјалните медиуми, вашиот бизнис може значително да напредне и да стапи во интеракција со поголем број на луѓе.

Промовирани огласи »

КARIERA Triumph Talks во организација на KARIERA.mk и Brain Tree - Neuro-Business Training Center. 

Разговори со успешни луѓе од нашето опкружување!

Како наш седми гостин ви ја преставуваме Билјана Чкламовска - раководител на правен сектор и човечки ресурси во ХТЛ Македонија со нејзината инспиративна успешна приказна.

Доколку сте во потрага по инспирација, мотивација и практични совети KARIERA Triumph Talks е точното место каде што ќе го пронајдете сето ова.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »