Промовирани огласи »

Прочитајте го неделниот хороскоп од 20 мај до 26 мај 2024 година и дознајте што ви кажуваат ѕвездите кога е во прашање вашата кариера. 

Еве како изгледа вашиот кариерен хороскоп:

Овен: Оваа недела може да се фокусирате на професионални предизвици и можност за напредок. Може да се појават нови можности или да се отворат врати за напредок во вашиот тековен работен пат. Важно е да бидете фокусирани и да ги искористите можностите што ви се нудат. Со правилна организација и напор, може да постигнете значителен напредок оваа недела. Важно е да бидете предвидливи и да разгледате сите аспекти пред да направите било какви одлуки.

Бик: Оваа недела за Биковите може да биде период на стабилност и напредок во кариерата. Вашиот труд и преданост ќе бидат забележани од страна на надредените и колегите, што може да резултира со позитивни резултати и признание. Може да се појават нови можности за напредок или за проширување на вашиот деловен круг, па е важно да бидете отворени за новите идеи и предизвици. Вашата стабилност и посветеност ќе ви помогнат да ги совладате сите предизвици што може да се појават оваа недела. Не заборавајте да се фокусирате на важните детали и да ги исполнувате вашите задачи со прецизност и доследност

Близнаци: Оваа недела за Близнаците може да биде време за комуникација и планирање во кариерата. Може да се појават нови можности за соработка и за комуникација со колегите и надредените. Вашата способност за комуникација може да ви помогне да преминете било какви пречки или конфликти што може да се појават во работната средина. Важно е да бидете отворени за новите идеи и за размена на информации со другите. Исто така, ова е одлично време за планирање на вашите кариерни цели и за поставување на стратегии за нивно постигнување. Вашата способност да анализирате и да се адаптирате на новите ситуации ќе ви помогне да напредувате во кариерата оваа недела.

Рак: Оваа недела за Раковите може да биде време за фокусирање на лични цели и амбиции во кариерата. Може да се појават нови можности за професионален напредок или за промени во тековната работа. Важно е да бидете отворени за новите можностите и да бидете спремни да ги искористите со правилна стратегија и предвидливост. Вашата интуиција може да ви помогне да ги идентификувате најдобрите патишта за напредок и да ги преодолите било какви пречки што може да се појават на вашето работно место. Исто така, бидете отворени за соработка со колегите и надредените, бидејќи тие можат да ви помогнат да ги реализирате вашите кариерни цели. Важно е да бидете предвидливи и да дејствувате со самодоверба и доследност во вашиот професионален живот оваа недела.

Лав: Оваа недела за Лавовите може да биде време за изразување на вашите креативни и лидерски вештини во работата. Може да се појават нови можности за истакнување и за прифаќање на предизвици што вклучуваат вашата креативност и управувачки способности. Вашата енергија и самодоверба ќе бидат забележани од страна на колегите и надредените, што може да ви донесе признание и нови можности за кариерен напредок. Важно е да бидете предвидливи и да се фокусирате на постигнување на вашите цели со решителност. Исто така, бидете отворени за соработка со другите и да го искористите вашето лидерство за да ги мотивирате колегите да работат заедно кон заеднички цели. Ова е одлично време да го покажете вашето креативност и да го постигнете успехот во вашата кариера.

Девица: Оваа недела за Девиците може да биде време за фокусирање на деталите и за подготовка за предизвиците во кариерата. Може да се појават нови задачи или проекти кои бараат внимателно планирање и организација. Вашиот прецизен и аналитички пристап ќе ви помогне да ги совладате сите предизвици што може да се појават на вашето работно место. Важно е да бидете фокусирани на целите и да работите со посветеност и доследност за да ги постигнете. Исто така, бидете отворени за соработка со колегите и да го искористите својот талент за тимска работа за да ги постигнете заедничките цели. Не заборавајте да се однесувате со професионализам и да ги исполнувате вашите задачи со внимание на детали. Оваа недела може да ви донесе признание за вашиот труд и посветеност во работата.

Вага: Оваа недела за Вагите може да биде време за балансирање на работата и личниот живот. Може да се појават нови предизвици на работното место кои бараат ваша внимателност и умешност во решавањето на проблеми. Вашата способност за дипломатија и избор на најдобрите патишта за напредок може да ви помогне да преминете било какви пречки или конфликти што може да се појават. Важно е да бидете способни да ги избалансирате своите обврски и да управувате со времето и енергијата за да ги постигнете вашите кариерни цели. Исто така, бидете отворени за соработка со другите и да искористите го својот шарм и талент за тимска работа за да ги постигнете заедничките цели. Не заборавајте да го одржувате својот професионален имиџ и да се однесувате со повеќе почит кон колегите и надредените. Оваа недела може да биде успешна за вас ако го примените вашиот интуитивен пристап и умешност во менаџирање на односите.

Скорпија: Оваа недела за Скорпиите може да биде време за интензивна работа и фокусирање на вашите кариерни цели. Може да се појават нови предизвици и можност за напредок, но и пречки што бараат вашата одлучност и упоритост за да ги преодолите. Вашата способност за стратегиско размислување и анализа може да ви помогне да ги идентификувате најдобрите патишта за успех и да разработите план за акција за да ги постигнете вашите цели. Важно е да бидете отворени за новите можности и да бидете спремни да преземете ризик кога тоа е потребно. Исто така, бидете смели во вашите одлуки и дејства, но и продолжете да работите со високо ниво на професионализам и интегритет. Оваа недела може да биде исклучително успешна за вас ако се фокусирате на вашите цели и работите целосно предано кон нив.

Стрелец: Оваа недела за Стрелците може да биде време за истражување на нови можности и за прогрес во кариерата. Може да се појават нови предизвици и прилики за напредок, кои ја бараат вашата внимателност и способност за адаптација. Вашата авантуристичка природа и оптимизам може да ви помогнат да ги искористите можностите што ви се нудат. Важно е да бидете отворени за новите идеи и да бидете спремни да го примените својот креативен пристап во работата. Исто така, бидете смели во вашите одлуки и дејства, но и продолжете да работите со високо ниво на професионализам и интегритет. Вашата енергија и самодоверба може да ве наведе на нови висини во кариерата, па се потрудете да ја искористите најдобро оваа недела. Не заборавајте да бидете стратегични во вашите одлуки и да размислувате долгофрајно за вашите цели и амбиции.

Јарец: Оваа недела за Јарците може да биде време за фокусирање на целите и амбициите во кариерата. Може да се појават нови предизвици и можности за напредок, но и пречки кои бараат вашата упоритост и решителност за да ги преодолите. Вашата одговорност и посветеност ќе бидат забележани од страна на надредените и колегите, што може да ви донесе признание и можност за промоција или напредок во кариерата. Важно е да бидете организирани и да работите целосно предано кон вашите цели, без да се одвлечете од стратегиите и плановите кои ги имате поставено. Исто така, бидете отворени за соработка со другите и да го искористите својот талент за тимска работа за да ги постигнете заедничките цели. Не заборавајте да го одржувате својот професионален имиџ и да се однесувате со уште почит кон колегите и надредените. Оваа недела може да биде успешна за вас ако ги примените вашиот практичен пристап и доследност во вашиот професионален живот.

Водолија: Оваа недела за Водолиите може да биде време за иновации и промени во кариерата. Може да се појават нови можности за напредок и за проширување на вашиот деловен круг, па е важно да бидете отворени за новите идеи и предизвици. Вашиот напреден пристап кон работата и вашата креативност може да ви помогнат да ги искористите можностите што ви се нудат. Важно е да бидете флексибилни и да се адаптирате на новите ситуации и технологии што се појавуваат во вашата област на работа. Исто така, бидете го свесни на вашите кариерни цели и да работите со целосна преданост за да ги постигнете. Не заборавајте да го одржувате својот професионален имиџ и да работите со интегритет, бидејќи тоа ќе ви помогне да го изградите вашето име во вашиот професионален круг. Оваа недела може да ви донесе нови можност за успех и задоволство во вашата кариера, па искористете ја оваа можност најдобро што можете.

Риби: Оваа недела за Рибите може да биде време за креативно изразување и спроведување на интуитивни идеи во кариерата. Може да се појават нови предизвици и можности за развој, кои бараат вашата креативност и визија за да ги искористите. Вашиот чувствителен и емпатичен пристап може да ви помогне да разберете потребите и очекувањата на другите, што ќе ви овозможи да ги усовршите вашите односи на работното место. Важно е да бидете отворени за новите можностите и да ги следите своите соништа и амбиции со вистинска страст и преданост. Исто така, бидете ги свесни своите граници и не заборавајте да се одморите и наполните со енергија кога тоа ви е потребно. Не заборавајте да бидете доследни во вашите дела и да работите со интегритет, бидејќи тоа ќе ви помогне да го постигнете вашето кариерно задоволство и успех. Оваа недела може да ви донесе инспирација и визија за вашата кариера, па искористете ја оваа можност за да напредувате во својата професионална патека.

Промовирани огласи »

„Жито” располага со 59 маркети распространети во 20 општини во земјава: Велес, Скопје, Прилеп, Битола, Струмица, Кочани, Виница, Росоман, Градско, Чашка, Делчево, Демир Капија, Валандово, Тетово, Куманово, Неготино, Гостивар, Облешево, Кичево, Македонска Каменица. Со преку 850 вработени претставува препознатлив бренд во својата област со многубројните признанија (најдобар трговски објект за 2010 и 2017год., Superbrands 2015/2016, International Best Brand 2015).

Моментално вработува:

ПРОДАЖЕН ПЕРСОНАЛ - ВЛАЕ
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО ВЕЛЕС
ПРОДАЖЕН ПЕРСОНАЛ - КИЧЕВО
ПРОДАЖЕН ПЕРСОНАЛ ВО ПЕТРОВЕЦ
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО АЕРОДРОМ/НОВО ЛИСИЧЕ
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО СКОПЈЕ

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

KARIERA.mk изминатиот викенд честеше кафе во градскиот парк во близина на школка, каде што многу од посетителите се запознаа со најновите продукти на KARIERA.mk, а воедно и MojaKARIERA картичката која нуди многу поволности за вработување.

На нашиот штанд освен што имавме прилика да ги запозаеме потенцијалните баратели на работа со нашиот продукт, МојаКARIERA картичката, како и придобивките за истата, тие освен добиените информации можеа и да се почестат и со КАРИЕРА кафе и КАРИЕРА лижавчиња за најмладите.

Што добивате ако ја активирате вашата МојаКАРИЕРА картичка: 

Препорака кај компаниите! BASIC

Вашето CV ќе биде директно препорачано до компаниите за каде би соодејствувало. KARIERA.mk има одличен партнерски однос со многу компании од државава па така со ова вашата потрага по совршеното работно место ќе биде многу побрза.

Професионална проверка на вашето CV! PRO

Тимот на KARIERA.mk е составен од професионалци кои секојдневно прегледуваат огромен број на CV-а. Со купување на картичката добивате персонализирана проверка на вашето CV и сугестии за промени и корекции со цел ваше претставување во најдобро светло пред потенцијалниот работодавец.

Погледнете дел од атмосферата, галерија од слики во прилог:

Промовирани огласи »

Овој месец ни престои уште еден неработен ден, а тоа е 24 мај (петок) кога се одбележува „Св. Кирил и Методиј“ - Ден на сесловенските просветители.

За граѓаните од православна вероисповед неработен ќе биде 21 јуни (петок), Духовден, петок пред Духовден.

На 23 мај (четврток) се одбележува Националниот ден на Власите и ќе биде неработен за припадниците на оваа националност, додека 16 јуни (недела) муслиманите во земјвата ќе го слават Курбан Бајрам, а неработен ќе биде првиот ден на Курбан Бајрам. 

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »