Промовирани огласи »

Овој месец ни престои уште еден неработен ден, а тоа е 24 мај (петок) кога се одбележува „Св. Кирил и Методиј“ - Ден на сесловенските просветители.

За граѓаните од православна вероисповед неработен ќе биде 21 јуни (петок), Духовден, петок пред Духовден.

На 23 мај (четврток) се одбележува Националниот ден на Власите и ќе биде неработен за припадниците на оваа националност, додека 16 јуни (недела) муслиманите во земјвата ќе го слават Курбан Бајрам, а неработен ќе биде првиот ден на Курбан Бајрам. 

Промовирани огласи »

Да имате добар ментор може да биде неверојатно корисно и важно искуство за личен и професионален развој.

Еве неколку предности што подразбира да имате добар ментор:

  • Водење и советување

Добар ментор може да ве насочи и да ви даде совети и водство во вашиот личен и професионален развој. Тие можат да ви помогнат да ги идентификувате вашите цели и да изработите план за да ги постигнете.

  • Искуство и знаење

Менторите обично имаат значително искуство и знаење во областа во која работите или се обидувате да се развивате. Тие можат да ви помогнат да се научите на практични вештини, да разберете трендови и да избегнете грешки кои можеби би ги направиле сами.

  • Мрежа на контакти

Менторите често имаат широка мрежа на контакти и можат да ве поврзат со луѓе кои можат да ви помогнат во вашата кариера или проект.

  • Поддршка и инспирација

Добар ментор не само што ви нуди совети, туку и ви дава поддршка и инспирација да ги постигнете вашите цели. Тие можат да ве мотивираат кога сте загубени или демотивирани.

  • Рефлексија и раст

Преку разговарање и размена на искуства со вашиот ментор, може да ги подобрите своите вештини за решавање на проблеми, да станете посветени на само-
рефлексија и да се развивате како личност и професионалец.

Секако, важно е да изберете добар ментор кој одговара на вашите потреби и цели. Добар менторски однос може да биде одкривачки и важен дел од вашата кариера и личен развој.

Промовирани огласи »

Грижата за вработените и постојаното унапредување на условите за работа, како клучни стратешки цели на „Алкалоид“, се препознаени и афирмирани и од стручните здруженија од областа на безбедноста и здравјето при работа.

По повод одбележувањето на Светскиот ден за безбедност и здравје при работа, 28 април, под мотото „БЗР од мали нозе – за идните генерации“, „Алкалоид“ се здоби со две признанија, и тоа за најдобар правен субјект кој реално и стручно придонел во сопствениот развој инвестирајќи/имплементирајќи добри практики во безбедни и здрави работни места за своите вработени и за правен субјект кој најмногу инвестирал во безбедноста и здравјето на своите вработени.

Во рамките на настанот, кој беше организиран под покровителство на стручните здруженија од областа на безбедноста и здравјето при работа (Здружението за заштита при работа на Општина Битола, Здружението за безбедност при работа „28 Април“ – Скопје и Здружението на инженери за заштита ТУТЕЛА – Скопје), свое обраќање имаше и членот на УО на „Алкалоид“, Ќире Ицев:

„Добиените признанија се најдобар доказ за напорите што ги вложува ’Алкалоид’ во градењето безбедна и здрава работна средина. Ова за нас претставува мотив повеќе и во иднина да продолжиме со напорна работа и со надминување на предизвиците преку континуирано унапредување на воспоставениот систем за безбедност и здравје при работа и преку примена на светски етаблираните практики, кои се со цел заштита на вработените“, истакна Ицев.

„Алкалоид“ како компанија во чиј фокус се луѓето пред сѐ останува посветена на процесот на континуирана надградба на безбедна и здрава работна средина за сите вработени, изведувачи и посетители. Системот за управување со безбедноста и здравјето при работа, како и примената на највисоките стандарди се вградени во изведувањето на секојдневните операции и активности. Континуираното вложување во унапредување, осовременување и во примена на етаблираните светски практики има цел превенција, намалување и отстранување на ризиците на секое работно место.

Промовирани огласи »

ФМС дооел е специјализирана компанија која ги нуди сите услуги поврзани со имотот. Компанија која ќе го процени, идентификува и претстави најдоброто решение за предизвиците и проблемите со кои се соочува вашиот објект.

Моментално вравотува:

ПОМОШНИК НА ФРИГОТЕХНИЧАР - ИНСТАЛАТЕР, СЕРВИСЕР
ФРИГОТЕХНИЧАР - ИНСТАЛАТЕР, СЕРВИСЕР
ЗАВАРУВАЧ И ПОМОШНИК ЗАВАРУВАЧ
ХАУСМАЈСТОР ЗА ОДРЖУВАЊЕ
ЕЛЕКТРОИНСТАЛАТЕР / ЕЛЕКТРИЧАР / ЕЛЕКТРОМОНТЕР
МОЛЕР - ГИПСАР

Се уште невработени?! Сте останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »