Промовирани огласи »

Општина Карпош соопшти дека интензивно се работи на Спортско – адреналинскиот парк долж Кејот на реката Вардар, околу Алпинистичката карпа. Се одредува просторот за новото зеленило и хортикултурното уредување кое ќе се простира на површина од 4.000 квадратни метри и се преземаат градежни активности за изведба на новото фудбалско и одбојкарско игралиште, на детската зона, на скејт паркот, како и на адреналинскиот дел и скверот.

Градоначалникот Стефан Богоев денеска беше во увид на активностите на овој потег, кој треба да  прерасне во атрактивна спортско – рекреативна зона. По завршување на изведбата на Спортско – адреналинскиот парк, Општина Карпош ќе продолжи со подготвителни активности и рамнење на теренот до бунарите на реката Лепенец, за целосно да се раззелени овој дел, кој со децении е место за создавање депонии и палење огнови на отворено.

Локалната самоуправа одвои три милиони денари од буџетот за старт на подготвителните активности, а Градот Скопје ќе даде поддршка за големиот парк, поточно за раззеленување на потегот. Општина Карпош за Спортско – адреналинскиот парк, аплицираше со проект во рамки наПроектот за локалнаи регионална конкурентност (ПЛРК), пришто е добиен грант во износ од 38.100.000 денари. Оваа финансиска поддршка ја обезбеди Европската Унија и Владата на Република Северна Македонија преку кабинетот вицепремиерот задолжен за економски прашања. Учеството на локалната самоуправа изнесува околу пет милиони денари, а паркот се очекува да биде завршен до крајот на јуни 2020 година.

Промовирани огласи »

Проблем кој е доста комплексен, а младите по дрога најчесто посегнуваат од љубопитство, но и под влијание на средината во која што живее.

Постојано се зголемува бројот на наркозависници, а и се повеќе млади посегнуваат по наркотици. Најмладиот корисник на дрога во Македонија е осумгодишно дете кое користи дрога со инјектирање. Исто така има и многу помали деца кои „дишат“ лепак или други супстанци

Два проценти од средношколците на 16 години пробале опијат, покажала студијата направена на територијата на целата држава. Невладините велат, состојбата е алармантна.

Надлежните апелираат до родителите да не се срамат, туку да побараат помош за своето дете.

Секој родител треба да си признае на самите себе си. Да се обрати без срам, на оговарање, на етикетирање, битно е детето да ми се спаси, за секој родител, бидејќи подеднакво секој млад човек е ризична група, баш поради младоста.

Промовирани огласи »

Шопинг  треска во овој период од годината го зафати и Скопје.  Крај на зимската сезона и почеток на пролетната.

Гужва турканици, колони возила пред  големите шопинг молови во градот. 

Сите продавници ги нудат своите производи по екстремно ниски цени, а купувачите ги полнат продавниците и трговските центри.

Кога ќе се појави на пазарот некој производ или нови колекција облека, најчесто не можеме да си ја дозволиме заради превисоките цени кои се далеку над нашиот стандард. Затоа и толку се радуваме на оние сезонски попусти.

Потрошувачите во овој период од годината можат да купат парче производ  по невообичаено  ниска цена.

Во шопинг моловите попустите се од 20 па дури до 80 отсто, исто како и во другите метрополи. 

Промовирани огласи »

Почетна плата 350 EUR + бонуси! Интеркредит вработува CSR MANAGER (CUSTOMER SUPPORT): https://kariera.mk/job/TdXJvjAK8EGgrpCmdKlQmQ/csr-manager-customer-support

Магрони е една од водечките македонски компании за производство и дистрибуција на природна минерална и изворска вода, освежителни безалкохолни и алкохолни пијалаци. Својот тим го прошируваат со ОДРЖУВАЧ НА МАШИНИ: https://kariera.mk/job/OXgGoTkM5EmmiCAFXdNs2A/odrzhuvach-na-mashini

НЈСК Холдинг со 3 отворени работни места:

Солета има потреба од ПРОДАВАЧ/КА: https://kariera.mk/job/lfODjgaKlk2b7pd1fBa-hQ/prodavach-ka-na-delikates

Силк Роуд Банка нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок. Банката вработува РЕФЕРЕНТ ЗА УСОГЛАСУВАЊЕ СО ПРОПИСИ: https://kariera.mk/job/-O07X3ZJ3UKoB3MYMjHSog/referent-za-usoglasuvanje-so-propisi

Повеќе
КЛИКНИ