МАРКЕТИНГ МЕНАЏЕР

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Изработка и спроведување на маркетинг планови и маркетинг стратегија на компанијата;
 • Подготовка на буџетот за маркетинг во соработка со останатите членови на менаџерскиот тим;
 • Подготовка и реализирање на медиа планови;
 • Подготовка на неделни и дневни информации за рекламни (принт огласи) за печатени медиуми;
 • Организирање на изработка на летоци и огласи;
 • Следење на странски и домашни реклами од областа;
 • Контакти со медиуми/маркетинг агенции;
 • Event management - изготвување предлози за организирање на промоции и презентации; позиционирање на акциски производи;
 • Осмислување и следење на резултатите од акциите;
 • Раководење и обучувањена останатите членови на секторот Маркетинг;
 • Креирање, имплементација и следење на онлајн и офлајн кампањи;
 • Следење на конкуренцијата и постојано подобрување на маркетинг техниките;
 • Креирање и спроведување на маркетинг материјалите како: дизајнирање на брошури, флаери, постери и сл.;
 • Управување со активностите на социјалните мрежи;
 • Управување со електронски и печатени маркетинг медиуми.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Минимум 3 години искуство во струката;
 • ВСС – Маркетинг/Дигитално Маркетирање
 • Познавање на Англиски јазик;
 • Одлично познавање на MS Office пакетот.

 

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Кандидатите кои се заинтересирани и ги исполнуваат горенаведените услови своите професионални биографии можат да ги испратат на: info@blutek.mk

Крајниот рок за аплицирање е: 21/05/2019

Само кандидатите кои ги исполнуваат горе наведените услови ќе бидат повикани на интервју.

КЛИКНИ