СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Плата од 30.000 ден.

Потребни квалификации и вештини:

Кандидатот мора да има најмалку 1 година професионално работно искуство во маркетинг на дигитални медиуми или слично; претходно искуство на американски пазар ке се смета за предност.
Искуство со Facebook, Instagram, Linkedin платено рекламирање;
Работа со Google Analytics;
Познавање на SEO оптимизација и Google AdWords;
Ефективни copywriting способности за дигитални медиуми;
Пасија за онлајн маркетинг, нови технологии и трендови во веб светот;
Работа со HTML технологии и базично познавање на Adobe Photoshop или Ilustrator.
Поднесување на извештаи за успешноста на сите активности поврзани со дигиталниот маркетинг, 
Следење на секојдневната активност на страниците и нивната целокупна ефективност за да се постигнат цели како подобрување на корисничкото искуство, зголемување на сообраќајот, продажбата на производи и развој на лојалност кон брендот.

*Работа во office или од дома со полно работно време понеделник до петок.

Плата по договор во зависност од претходно искуство

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »