Менаџер

Плата од 50.000 ден. до 60.000 ден.

 • Објавен пред 3 недели
 • ФЕРПРОМ ДОО
 • Активен до 13.02.2024
 • Позиција: Менаџер/Директор
 • Локација: Скопје

ФЕРПРОМ ДОО од Скопје има потреба од женско лице за позиција - Менаџер од СКОПЈЕ

Квалификации

 • BCC;
 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција
 • Активно познавање на англиски јазик;
 • Возачка дозвола Б категорија.
 • Менаџерски способности;
 • Амбициозност;
 • Висока мотивираност;
 • Комуникативност;
 • Вештини за преговарање;
 • Способност за тимска работа;
 • Активно познавање на работа со персонален компјутер ( MS ОFFICE)

Опис на работно место/одговорности:

 • Планира и реализира активности и обврски во соработка со непосредниот раководител;
 • Креира, развива, планира и организира стратегија за продажба;
 • Развива и одржува односи со клиенти и потенцијални клиенти;
 • Секојдневна комуникација со странски добавувачи
 • Врши истражување на странскиот пазар за потенцијални нови добавуваци во земјата и странство;
 • Целосно организирање и следење на увозот,комуникација со транспортери и шпедиции
 • Ги креира и имплементира стратегиите на продажба и во согласност со генералниот менаџер,  подготвуваат таргети за продажба за претстојни периоди;
 • Дава предлози за подобрување и зголемување на продажбата;
 • Секојдневно, во согласност со Генералниот менаџер ја утврдува продажната цена на големо врз основа на дефинирани параметри за пресметка; 
 • Ја следи состојбата на продажбата и врз основа на истата изработува периодични извештаи за реализираната продажба која ја доставува до генералниот менаџер; 
 • Работа во економски програм (Изготвување на влезни и излезни документи, девизни калкулации, како и други пропратни документи кои ги обезбедува програмот)
 • Подготвува понуди;
 • Регрутира, обучува и надгледува вработени.

Аплицирање

Ве молиме Вашата кратка биографија (CV) да гo испратите на следнава e-mail адреса:  [најави се за да го видиш е-маилот] и на [најави се за да го видиш е-маилот] , со назнака : За оглас: МЕНАЏЕР 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »