Асистент за продажба

За компанијата: Сладок Дом е компанија со 2 продажни салони и 2 онлине продавници за Завеси, Домашен Текстил и Декоративни Осветлувања во Македонија. Нудиме голем број на модели со цени на секој степен на избор. www.SladokDom.com www.KupiZavesi.com повеќе за компанијата »

Сладок Дом е компанија со 2 продажни салони и 2 онлајн продавници за Завеси, Домашен Текстил и Декоративни Осветлувања во Скопје.

www.SladokDom.com

www.KupiZavesi.com

За позицијата:

АСИСТЕНТ ЗА ПРОДАЖБА

Потребни квалификации:

 • Претходно искуство во продажба се смета за предност
 • Минимум завршено средно образование
 • Не е неоходно, но ќе се смета за предност искуство во продажба на завеси
 • Познавањето на повеќе јазици се смета за предност

Личен карактеристики и способности:

 • Мотивација за надградување на работни вештини
 • Комуникативност и преговарчки вештини
 •  Изразени комуникациски и презентациски вештини;
 • Способност за градење и развивање на професионален однос со клиенти;
 • Посветеност при извршувањето на секојдневните работни задачи;
 • Одговорно следење на компаниските правила и процедури;
 • Способност за работа под притисок и работа во тим;
 • Лојалност, професионалност, одговорност и дисциплина.
 • Трудољубивост и доверливост

Главни обврски и одговорности на позицијата:

 • Презентација и продажба на првенствено на завеси и на останатиот асортиман на продукти
 • Прием и изложување на роба согласно пропишани процедури
 • Поставување на декларации, прием на роба,
 • Подготовка на роба за испорака  и внесување во систем;
 • Работа со фискални сметки, каса и наплата на терминали;
 • Позитивен однос и убедливост во комуникацијата
 • Примена на стандардите за работ.
 • Грижа за имиџот на фирмата
 • Воспоставување професионален однос и ориентираност кон клиентите;
 • Постигнување на зададените цели;

Ако сте енергични, храбри и полни со ентузијазам, а Ваша силна страна се комуникациски и презентациски вештини. Вашето место е во нашиот тим. Ве молиме испратете биографија  со назнака Асистент за Продажба на [email protected] во рок од 15 дена од објавување на огласот.
Само кандидатите кои во целост ги исполнуваат условите ќе бидат контактирани.