KEY ACCOUNT MANAGER

 • Објавен пред 5 месеци
 • СЕПТИМА
 • Активен до 21.09.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

СЕПТИМА ДООЕЛ Скопје компанија која се занимава со промоција и продажба на препарати од повеќе реномирани фармацевтски производители објавува конкурс за слободно работно место:

 

KEY ACCOUNT MANAGER (1 извршител)

 

Потребни квалификации:

 • Високо или Вишо образование. Предност даваме на кандидати со завршен фармацевтски, медицински, стоматолошки или ветеринарен факултет
 • Знаење на англиски јазик
 • Познавање на MS Office пакетот
 • Возачка дозвола Б категорија, активен возач
 • Работно искуство најмалку 2 години на исти или слични позиции
 • Познавање на фармецевтскиот пазар во Македонија

 

Од кандидатот очекуваме да:

 • Континуирано воспоставува и развива долгорочни партнерски односи со клучните купувачи
 • Преговара со купувачите следејќи ја имплементацијата на договорените услови, препознавајки ги можностите за зголемување и унапредување на продажбата
 • Прати и контролира остварување на стратегијата во согласност со целите на компанијата
 • Учествува во обуките и континуирано стручно го усовршува знаењето и продажните вештини
 • Учествува во креирање на финансиските буџети и планови, и во согласност со истите работи на остварување на плановите кој се однесуват за клучните купувачи со цел остварување на посакуваната профитабилност
 • Ги претставува, преговара и ги имплементира дефинираните цели и планови кои се однесуват на асортиманот на производите, промотивните активности, ценовната политика, дистрибуцијата и наплата од клучните купувачи
 • Во синергија со комерцијалниот тим обезбеди реализација на усогласените цели со компаниската стратегија
 • Одговорен за унапредување на продажба за територијата за која е одговорен
 • Одговорен за исполнување на планот на продажба на препаратите во рамка на планот за кој е задолжен

 

Персонални карактеристики:

 • Комуникативност и тимска работа
 • Одговорност и прецизност
 • Енергичност и ефикасност
 • Самостојност и завршување на задачите во рок
 • Посветеност и подготвеност за справување со предизвици

 

Ние нудиме:

 • Работа во позитивно, динамично и стимулативно опкружување, стручна обука, добри услови за работа и можност да во потполност дојдат до израз вашите професионални способности .

 

Доколку ги исполнувате наведените услови од конкурсот, Ве повикуваме да ја испратите својата биографија и препорака најдоцна до 16.09.2019, на e-mail: office@septima.com.mk

 

Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг на избор.

КЛИКНИ