Менаџер на продажба

 • Објавен пред една недела
 • Duna
 • Активен до 14.12.2019
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

Менаџерот за продажба е одговорен за сите продажни активности на бизнисот и ги надгледува активностите на одделот за продажба. 

Одговорности на менаџерот за продажба:

 • Менаџирање на тимот за продажба и продажните активности во компанијата
 • Мотивирање на вработените и водење на тим за да се остварат целите за продажба
 • Поставување на цели за продажба и KPI’s
 • Осигурува дека сите административни должности за продажба се завршени
 • Известува за прогресот кон продажните таргети
 • Ги посетува клиентите и потенцијалните клиенти 
 • Контактирање на клиенти и продавање на услуги и продукти
 • Соработка со други оддели во компанијата
 • Барање и користење на можности кои ќе зголемат продажби
 • Организирање на посети на конференции  и настани од индустријата
 • Остварување контакти со компании од индустријата

Позадина на менаџер за продажба

 • Успех во менаџирање на продажен тим
 • Релевантно искуство во индустријата и знаење од пазарот на компанијата
 • Силно мотивиран со пасија за продажба и успех
 • Ориентиран кон остварување на цели 

Се чувствувате енергични и мотивирани? Ако Ви се допаѓа да работите во креативна, и брза средина, тогаш бараме луѓе како Вас! Нудиме компетитивна плата и бенефиции, кои вклучуваат бонуси, попусти на сите производи и услуги, како и можности за тренинзи и развој.

КЛИКНИ