ДИРЕКТОР ЗА ПРОДАЖБА

БЛУ ТЕК Комуникации Скопје објавува оглас за следната работна позиција:

 

ДИРЕКТОР ЗА ПРОДАЖБА

 

Одговорности:

 • Анализа и евалуација на потенцијалот на пазарот
 • Изработка на план за развој и стратегија за настап на пазарот
 • Селекција на портфолио
 • Подготовка на годишен план за продажба и следење на неговото спроведување
 • Континуирано барање и креирање на нови можности за продажба
 • Комплетно управување со продажните активности и процеси
 • Управување со одделот за продажба, поставување на цели и следење на нивното спроведување
 • Одржување на релации со вендорите и партнерите
 • Неделно и месечно известување кон Генералниот менаџер
 • Застапување на интересите на компанијата и пошироката групација во деловните кругови 
 • Одржување на контакти од стратешко значење
 • По потреба учество во развој на правилници и процедури

 

Потребни квалификации:

 • Високо образование
 • Минимум 5 години искуство во продажба
 • Минимум 2 години искуство во управување со тим
 • Одлично познавање на МS Office
 • Возачка дозвола Б категорија
 • Одлично познавање на деловен Англиски јазик
 • Одлично познавање на Македонскиот пазар
 • Познавање на други регионални пазари ќе се смета за предност.
 • Способност да работи независно и како дел од тим
 • Способност и желба да одржува и развива мрежа на корисници
 • Одлични аналитички способности
 • Ориентиран кон продажба и резултати
 • Одлични комуникациски способности
 • Силно изразена способност да презентира решенија на начин разбирлив за корисникот, да преговара и успешно да “затвора” деловни можности

 

Кандидатите кои се заинтересирани и ги исполнуваат горенаведените услови своите професионални биографии можат да ги испратат на: info@blutek.mk

Крајниот рок за аплицирање е: 23.10.2019 год.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горе наведените услови ќе бидат повикани на интервју.

КЛИКНИ