Менаџер за финансии

За компанијата: Групацијата ОНЕ се состои од финансиските институции ОНЕ Лизинг, ОНЕ Финанце и компанијата за продажба на половни возила ОНЕ Ауто. повеќе за компанијата »
 • Објавен пред еден месец
 • ONE LEASING
 • Активен до 03.04.2024
 • Позиција: Менаџер/Директор
 • Локација: Скопје
 • Веб: www.onegroup.mk

Друштво за лизинг ОНЕ ЛИЗИНГ ДООЕЛ Скопје ја нуди услугата “Лизинг на половни возила” за сите марки и модели на возила.

Нашиот тим се состои  од професионалци од областа на финансии, грижа за корисници и специјалисти за возила.

Поради брз раст на компанијата имаме потреба од зголемување на нашиот тим, и со овој оглас повикуваме амбициозни лица да аплицираат на позицијата Менаџер за финансии.

 

Краток опис на услови, способности / вештини за работното место:

 • Навремено и темелно исполнување на работните обврски
 • Доверливост, лојалност и прецизност
 • Професионален пристап
 • Комуникативност и тимска работа
 • Способност за работа независно во динамична работна средина
 • Аналитички способности, организираност и одговорност кон доверените работни задачи

 

Работни задачи:

 • Сметководствено евидентирање и контрола на влезни и излезни документи
 • Сложување на аналитички картици со комитенти
 • Контрола на книжењето на трансакциите
 • Изработка на пријави за ДДВ и Персонален данок и поднесување на истите во УЈП, документација за Народна банка, Централен Регистар и други релевантни институции
 • Изработка и контрола на финансиски извештаи за тековно работење
 • Следење и спроведување на важечките законски регулативи
 • Ја следи точноста на прегледот на основните средства и ситниот инвентар (ревалоризација и амортизација)
 • Комуникација со клиенти и државни институции
 • Активно учество во процесот на Годишна ревизија.
 • Анализа на финансиски податоци, комплетна финансиска документација и инструкции за работа
 • Спроведување и контролирање на плаќања
 • Обезбедува решенија, истражува и идентификува најдобри практики за континуирано подобрување на финансиското работење на компанијата
 • Комуницира со надлежни финансиски институции во врска со финансиското работење на компанијата.

 

Само кандидатите кои ги исполнуваат основните критериуми ќе бидат контактирани за интервју.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »