Продажен Агент

 • Објавен пред 8 месеци
 • ПОПЕ КОМПАНИ ДОО
 • Активен до 22.02.2020
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

ПОПЕ КОМПАНИ ДОО СКОПЈЕ има потреба за вработување во својата

сестринска компанија СТ ГРАФ ДОО СКОПЈЕ на следната работна позиција:

 

ПРОДАЖЕН АГЕНТ ЗА ГРАФИЧКИ МАТЕРИЈАЛИ И МАШИНИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

 

ПЛАТА: основна плата 20.000,00 ден со можност за екстра услови за надпросечни бонуси.

             + исплата на 0,5% од раб стаж секој месец, секоја година К-15, компаниски бонус на 5 години

             Работа само во прва смена, на адреса Ул. Горно Лисиче бр. 210, Скопје, Општина Аеродром

 

Вашето уредно CV доставете го на
vrabotuvanje@popecompany.com.mk

 

ДЕЛ ОД ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО:

 • - Продажба на големо и мало на графички материјали (машини и опрема за печатење, бои, самолепливи фолии, помошни материјали за дигитален и сито печат...)
 • - Планирање и имплементација на продажните активности
 • - Опслужување на постоечки клиенти преку примање и организирање нарачки, спремање на    робата и испорака преку наш доставувач или курирска служба.
 • - Издавање на фискални сметки, испратници, фактури преку наш софтвер
 • - Изнаоѓање на нови потенцијални клиенти и организирање состаноци, посета на саеми
 • - Преговарање на услови за соработка и склучување договори
 • - Собирање и анализа на податоци од пазарот и клиентите
 • - Фокусирање на енергијата преку анализа на продажбите и изнаоѓање можности за развој и   искористување на потенцијалот на пазарот и клиентите
 • - Следење на продажбата и предлагање идеи за унапредување на соработката со клиентите  и бизнисот според новите трендови во графичката индустрија
 • - Одговорен е за исполнување на целите за продажба, наплата, нови клиенти… (Според договорен KPI модел)
 • - Допринос за унапредување на компанијата и пораст на прометот согласно годишните планови


Квалификации и образование:

 • Средно или Високо образование
 • 3+ години практично искуство во продажба
 • Одлично познавање на Англиски јазик
 • Компјутерска писменост
 • Важечка возачка дозвола за Б категорија.
КЛИКНИ