Консултант за предпродажба

 • Објавен пред една недела
 • Duna
 • Активен до 14.12.2019
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

Консултантот за пред-продажба е вработен како технички експерт кој ќе работи блиску со тимот за продажба за да обезбеди дека продуктите кои се понудени се прилагодени да ги исполнат потребите на клиентот.

Одговорности на консултантот за пред-продажба:

 • Блиска соработка со тимот за продажба 
 • Присуствување на состаноци во улога на технички експерт со менаџерите за бизнис развој 
 • Блиска соработка со клиенти за да се осмислат ефективни решенија
 • Осигурува дека продуктот на компанијата ќе може да ги исполни потребите на клиентот
 • Блиска соработка со клиенти за да се разберат нивните потреби
 • Одговарање на прашања на клиенти за понатамошни информации или понуди
 • Презентирање идеи и понуди на клиенти заедно со тимот за продажба
 • Давање постојана поддршка на клиентите по продажба и имплементација
 • Детално изработување на трошоците за клиентот и осигурување дека договорот е профитабилен за компанијата

Позадина и карактеристики на консултант за пред-продажба:

 • Позитивни, енергични и само-мотивирани
 • Силна работна етика и волја за успех
 • Претходно искуство работејќи на техничка пред-продажна функција
 • Способност да објаснува технички информации на начин кој е лесен да се разбере
 • Претходно искуство  работејќи на слична позиција во друга компанија е предност

Се чувствувате енергични и мотивирани? Ако Ви се допаѓа да работите во креативна, и брза средина, тогаш бараме луѓе како Вас! Нудиме компетитивна плата и бенефиции, кои вклучуваат бонуси, попусти на сите производи и услуги, како и можности за тренинзи и развој.

 
КЛИКНИ