Машински техничар - оператор на кран

  • Објавен пред еден месец
  • ГИС ДООЕЛ
  • Активен до 12.07.2020
  • Позиција: Електро/машински техничар
  • Локација: Скопје

ДПТУ ГИС ДООЕЛ е приватно претпријатие кое постои веке 25 години и низ своето долгодишно работење се специјализира во трговија со црна металургија и челични производи.
Поради зголемен обем на работа компанијата има потреба од нововработување на машински техничар-оператор на кран.
Основни задачи:
-одговорен за управување на едногредов кран,
-правилно ракување со командите на кранот,
-подигнува,преместува, товари метални производи,
-прави визуелна редовна проверка и исправност на кранот, пред отпочнување и завршување на работата,

Потребни квалификации:

-машински техничар-ССС

 

КЛИКНИ