КОМЕРЦИЈАЛИСТ ЗА ПОЛОШКИ РЕГИОН (Тетово, Гостивар)

КОМПАНИЈА БАКО, претпријатие кое се занимава со производство, преработка, пакување и продажба на апетисани, семиња, зачини, корфнлекс... има потреба да вработи:

КОМЕРЦИЈАЛИСТ - ДИСТРИБУТЕР ЗА ПОЛОШКИ РЕГИОН (Тетово, Гостивар)

Задачи: 

 • Да ги запознае купувачите со вистинскиот асортиман на производи, ценовната политика и сите услови на соработка
 • Ја следи работата на конкуренцијата, известува и предлага активности 
 • Одговорен е за навремена наплата на сите доспеани долгувања, како и за целокупното административно водење на продажба
 • Посети на клиенти
 • Должен со својата работа да придобие што поголем број на купувачи 
 • Должен да го поддржува тимскиот дух, да соработува 
 • За време на своите посети во целост да ги застапува интересите на компанијата и да допринесе за оддржување на имиџот на компанијата која е ориентирана кон купувачите
 • Да ги развива, да води сметка околу личното усовршување
 • Планирање и организирање на продажни активности
 • Следење на продажбата и превземање на активности за зголемување на продажбата
 • Развивање и одржување на односите со клиентите
 • Опслужување на клиенти во компанијата
 • Изготвување на понуди по спецификација
 • Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и невно презентирање кај надредените
 • Воведување на нови процеси и стратегии за подобрување на работата во работилница и вработените

 

Познавања: 

 • ССС
 • Минимум завршено средно образование
 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција ќе се смета како предност
 • Аналитички програми и презентирање
 • Менаџирање и контролирање на вработени (подредени)

 

Потребно: 

 • Одлични комуникациски и организациски вештини
 • Одговорност, лојалност и ориентираност кон цели
 • Способност за тимска работа
 • Способност за работа под притисок
 • Комуникативност
 • Високо развиени oрганизациони, комуникациски и лидерски способности
 • Способност за работа под притисок и конструктивно решавање на работни предизвици
 • Проактивно размислување, амбициозен и натпреварувачки дух
 • Возачка дозвола – Б категорија

Кандидатите кои ги исполнуваат горе наведените критериуми треба да испратат CV na vrabotuvanje@bako.mk со назнака "КОМЕРЦИЈАЛИСТ - ПОЛОШКИ РЕГИОН (Тетово, Гостивар)". Ќе бидат контактирани само потесно избраните кандидати.

КЛИКНИ