Се продава семејна куќа од 259м2 во Ѓорче Петров (Дексион)

1 €

цената НЕ е фиксна

Карактеристики


Објавено воНедвижности - Куќи
Цена1 €
ЛокацијаСкопје - Ѓорче Петров
За живеалиштето Паркинг / гаража
Шпорет / камин
Самостојна куќа
Реновирана
Наместена
Број на соби 8
Површина (во m²) 259
Греење Струја
Адреса Црногорска 47б
Број на спратови Еден спрат

Опис на огласот


Се продава семејна куќа од 259м2 со подрум, внатрешна гаража, приземје и еден кат. Куќата се наоѓа на катастарска парцела 4101 во катастарска општина Ѓорче Петров 3 - Дексион. Статички е димензионирана за уште еден спрат, со готов елаборат за поткровје. Куќата е во одлична состојба.

 

Куќата е со катност По + Пр + К1 со вкупна стамбена површина од 259м2:

 • Подрум 57м2 и внатрешна гаража 18м2
 • Приземје 80м2 и тераси 10м2
 • Кат 80м2 и тeраси 14м2

 

Вкупна површина на парцелата е 201м2 и тоа:

 • Земјиште под зграда 104м2
 • Дворно место 97м2

 

➡️ Подрум - 57м2 простор за живеење со една спална + 18м2 внатрешна гаража

 • Дневен престој со трпезарија и кујна од отворен тип 30м2 (јужна орентација)
 • Спална 14м2 (јужна орентација)
 • Купатило 4.30м2
 • Претсобје 8.70м2
 • Внатрешна гаража за една кола 18.37м2 (северна орентација)

 

➡️ Високо приземје - 80м2 простор за живеење со две спални и две тераси 10м2

 • Дневен престој со трпезарија од 29.90м2 (јужна орентација)
 • Кујна од отворен тип 4.70м2 (јужна орентација)
 • 1ва спална 15.45м2 (јужна орентација)
 •  2ра спална 17.20м2 (северна орентација)
 • Купатило 4.55м2
 • Претсобје 8.20м2
 • Јужна тераса 7м2, на која се излегува од дневниот престој и кујната. Истата е поврзана со скали кои водат до задниот дел од дворот и задната пристапна патека (влез/излез) на куќата.
 • Северна тераса 3м2, на која се излегува од главните скалила.

 

➡️ Кат - 80м2 простор за живеење со две спални и две тераси 14м2

 • Дневен престој со трпезарија од 29.90м2 (јужна орентација)
 • Кујна од отворен тип 4.70м2 (јужна орентација)
 • 1ва спална 15.45м2 (јужна орентација)
 • 2ра спална 17.20м2 (северна орентација)
 • Купатило 4.55м2
 • Претсобје 8.20м2
 • Јужна тераса 7м2, на која се излегува од дневниот престој и кујната.
 • Северна тераса 7м2, на која се излегува од главните скалила.

 

➡️ Поткровје - 80м2 кровен простор, подигнат со носачи и уреден елаборат за подигнување на нов кат

 

Значајни места во околината:

 • Основно школо на 230м
 • Автобуска станица (линија бр.5) на 270м
 • Амбуланта на 400м
 • Локален маркет на 200м
 • Супермаркет (Жито) на 500м
 • Супермаркет (Стокомак) на 550м
 • Парк шума Сарај на 900м
барај огласи за вработување » барај останати огласи »