Промовирани огласи »

Од денес на KARIERA.mk можете да ги најдете сите активни огласи за вработување на ВИТЕК ДОО ИЛИНДЕН

Витек е италијанска компанија специјализирана за производство на висококвалитетни хидраулични цевки и приклучоци. Основана е во 1979 година и има богато искуство во областа на хидрауликата. Компанијата нуди широк спектар на производи и решенија за различни индустрии, вклучувајќи машинска индустрија, автомотивна индустрија и селското стопанство. Витилло го негува иновативниот пристап кон технологиите и постојано се стреми кон развој на нови производи и унапредување на своите процеси. Како компанија, Витилло го посветува вниманието на квалитетот и задоволството на своите клиенти.

Моментално активни огласи од оваа компанија

Промовирани огласи »

Трошоците за живот за многу луѓе во Германија се зголемија, но платите не се зголемија во иста мера.

Средната класа во Германија се распаѓа, се наведува во статијата на Фондацијата Бертсман од 2021 година.

Финансиската состојба на средната класа „се влоши“. Ова би значело дека во 1995 година, 70 проценти од населението продолжиле да припаѓаат на група со среден приход - но во 2018 година беше само 64 проценти.

Со која плата некој припаѓа на средната класа?

Најновите податоци за економска соработка и развој (ОЕЦД) кои ги собираат секундарните плати се од 2018 година. Тогаш платата на средната класа по глава на жител во Германија беше 54.476 американски долари годишно, кои истовремено одговараа на еквивалент на 46.304 евра.

Дефиницијата за средната класа според ОЕЦД е: секој што заработува помеѓу 75 и 200 проценти од средниот приход припаѓа на средната класа.

Во Германија, во 2018 година, овој опсег одговараше на месечен приход од околу 1.500 до 4.000 евра за сингл, 3.000 до 8000 евра со две деца. Значи, во 2018 година, скоро две третини Германците припаѓале на средната класа, вели Кунуну. com.

Средниот приход се користи за да се дефинира колку заработува таканаречената средна класа. Можете да ја ставите вашата плата во однос на просечната плата и со тоа да одредите на која група за приходи припаѓате, наведува kununu.com. Средниот приход се користи и во социјалните и економските науки за пресметка на сиромаштијата. Исто така, помага да се извлечат регионални и меѓународни споредби или споредби помеѓу столбовите или различните индустрии..

Занимања што можат да заработат просечна плата

Експертите на Кунуну оценија серија „професии„ во кои може да се очекува „просечна заработка“. 

Администратори на ИТ систем: Просечната плата во Германија е бруто 46.200 евра годишно. Тоа значи: бројот на работни места во оваа област каде платите се подобри е еднаков како и оние кои се полоши. Првичната плата е во просек 33.500 евра. Во најдобар случај, сепак, може да се реализира годишна плата од 71.600 евра.

Ветеринари: Просечната плата во Германија е бруто 46.200 евра, според статијата на платформата за проценка на работодавачот, во зависност од вашето искуство и други фактори, платите се помеѓу 31.400 и 75.600 евра.

Шпедитори: Врз основа на проценката, експертите од Кунун велат дека просечната плата во Германија за оваа професија е 46.300 евра бруто годишно. Значи, има и такви работни места, како што се работни места за менаџер за испорака, кои се подобро платени отколку што се помалку платени.

Просечната месечна бруто -плата за работа со полно работно време во Германија во 2022 година беше 4.044 евра, според написот на платформата за проценка на работодавачот - и во текот на годината е 48.538 евра.

Промовирани огласи »

Нискобуџетната компанија „Визер“ почна да закажува летови до нови дестинации од Скопје, откако победи на тендерот на македонската влада за обезбедување нови линии од земјата во замена за субвенции во период од три години. Превозникот има закажано операции од Скопје до Љубљана и Луксембург. Услугите за словенечкиот главен град ќе започнат на 27 септември со авионот Ербас А321 и првично ќе сообраќаат двапати неделно пред да се зголемат на три неделно од 31 октомври, информира exyuaviation. Луксембург, исто така, ќе се одржува три неделно со авионот А320. Воведниот лет е закажан за 18 декември.

Како што беше претходно објавено, Wizz Air допрва треба да закаже летови до Штутгарт и Салцбург, кои исто така ќе сообраќаат три пати неделно од ноември. Услугите кон Љубљана ќе продолжат за прв пат по четири години. Летовите претходно беа оперирани од сега веќе непостоечката „Адриа ервејс“ по нејзиниот банкрот во септември 2019 година. Скопје е една од најпрометните неискористени рути во Љубљана. Од друга страна, Луксембург првпат ќе биде опслужен надвор од Скопје. Виз во декември ќе го стационира својот шести авион во главниот град на Македонија и ќе ги зголеми фреквенциите на девет постоечки линии - Дортмунд, Бремен, Меминген, Берлин, Баден-Баден, Рим Фиумичино, Брисел Шарлероа, Братислава и Ајндховен. Летовите за Берлин, Ајндховен и Шарлероа ќе сообраќаат секојдневно.

Промовирани огласи »

„АЛФИ БИ КОМПАНИ“ е трговско друштво кое успешно ја гради својата професионална приказна од 1992 година, во рамки на компанијата се отворени и подружниците Алфи Техноцентар во Куманово, која постои 13 години и Алфи Техноцентар Скопје која постои 3 години.

Моментално вработува:

КАСИЕРИ/КИ – СКОПЈЕ
ПЕРСОНАЛ ЗА ПРОДАЖБА – СКОПЈЕ
СМЕТКОВОДИТЕЛ (СМЕТКОВОДСТВЕНИ РАБОТИ) - КУМАНОВО

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »