Промовирани огласи »

Транском е компанија специјализирани за искуство со клиенти, продажба и маркетинг преку гласовни и дигитални канали.

Моментално вработува:

СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ИЗЛЕЗНИ ПОВИЦИ СО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК
СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА КОРИСНИЧКА ПОДДРШКА НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК - ОХРИД
ENGLISH SPEAKING CLIENT RECONNECTION SPECIALIST, SKOPJE (M/F)

Се уште невработени?! Сите останати работни позиции ќе ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Тема за која постојано се зборува е работата од дома. Иако ова беше популарен начин на рабпте, пред се од наметнатата потреба за време на пандемијата, работите сега се повеќе се враќаат на старите начини. Поточно, во многу фирми работниците веќе секојдневно ги посетуваат канцелариите.

Отпор имаше, отпор се уште има, а сега особено се „боцкани“ и од новиот тренб: создавањето на т.н. феноменот „привилегиран шеф“ или „Boss privilege“.

Во ерата на хибридна работа, конвенционалната петдневна канцелариска недела претрпува трансформација.

Она што е интригантно не е само замената на еден модел со друг, туку и кој го покренува ваквиот начин на работа и кој има најголема корист.

Шефовите и средните менаџери се во првите редови на оваа промена, пишува thestar.com, држејќи се до нивните распореди за работа од дома, феномен што може соодветно да се опише како „привилегиран шев“, како што веќе се наведува.

Зошто ова е наречено токму„ Boss privilege“? Бидејќи работниците, во најголем дел, веќе не смеат да работат од дома. Овој тренд беше откриен во неодамнешниот извештај на McKinsey.

Меѓу 13.000 канцелариски работници анкетирани во шест земји, 48 отсто од вработените на високи позиции продолжуваат да работат од далечина барем еден ден во неделата, во споредба со само 33 отсто од работниците на пониски позиции.

Неверојатни 50 проценти од средните менаџери - директори, менаџери и лидери на тимови - рекоа дека имаат силна желба да работат од дома, што значи дека сите тие најверојатно ќе дадат отказ ако бидат принудени да работат од канцеларија секој ден.

Овој тренд го потврдуваат и доказите од други истражувања, вклучително и она спроведено од Deloitte и Workplace Intelligence Research.

Промовирани огласи »

Менаџирање на времето е значаен дел од процесот на постигнување на целите кој ќе воведе еден менаџмент систем на вашето дневно време кое го трошите на постигнување на целите.

Со соодветен менџмент систем, ќе можете да го менаџирате вашето време поефективно, и ќе завршите повеќе работи за помалку време.

Совети кои ќе ви помогнат во однос на менаџирање на вашето време:

  • Секогаш имајте и одржувајте свежа to-do листа.
  • Поставите лични и бизнис цели.
  • Направите приоритизацијата на сите ваши активности.
  • Категоризирајте ги активностите согласно важноста и ургентноста.
  • Не одложувајте.
  • Ветувајте го само она што можете да го испорачате за семејството и за клиентите / потрошувачите.
  • Поделете го денот врз база на рутински задачи и оние вистински проекти кои заработуваат пари за вашиот бизнис.
  • Осигурајте се дека рутинските задачи се последни на листата за завршување.
  • Често евлуирајте го трошењето на вашето време.
  • Елиминирајте се што ви го троши залудно времето.

Без оглед на советите или алатките што ги користите, искористете го вашето време мудро, но исто така одвојте време за одмор и релаксација за да бидете среќни и мотивирани постојано.

Промовирани огласи »

Само во 2022 година над 53.000 граѓани на Македонија се преселиле во Германија, речиси двојно повеќе од над 32.000 граѓани што се доселиле во 2021 година во оваа земја, каде според последниот попис од 2022 година живеат 222.000 македонски граѓани, соопштуваат од Институтот за јавна политика „Арбен Џафери“.

Кога,е во прашање работата, најголем дел од нив работат во транспортни компании како возачи, а некои и во фабрики за производство на храна. Жените, освен во фабрики, работат и во ресторани за брза храна, но и како хигиеничарки

Берлин, Штутгарт, Хамбург, Хановер итн. се областите кои се најмногу населени од граѓани на Македонија во Германија.

Официјални податоци за тоа колку македонски граѓани заминале во Германија од почетокот на оваа година сè уште не се објавени, но се претпоставува дека бројките уште повеќе ќе се зголемат.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »