Промовирани огласи »

Деновите кога ќе се одржат претседателските и парламентарните избори – 24 април и 8 мај – кои Владата уште минатата недела ги прогласи за неработни за сите граѓани, нема да се одработуваат.

Ваква одлука била донесена на вчерашната владина седница.

Владата заклучи 24 април (среда) и 8 мај (среда) да бидат неработни денови за сите граѓани на Република Северна Македонија, заради непречено спроведување на изборите за претседател и изборите за пратеници во Собранието. Овие два неработни дена нема да се одработуваат, соопштија од Владата по вчерашната седница.

Оттаму информираат дека одлуката се однесува на сите граѓани на територија на државата.

Минатата недела Владата одлучи деновите на одржување на изборите да бидат неработни за сите граѓани, а на работодавачите од приватниот сектор им препорача да ги спроведат овие заклучоци.

Заради одржување на изборите, 24 април и 8 мај се неработни денови за сите граѓани.

Промовирани огласи »

За една училишна година се затвориле четиринаесет основни училишта, покажуваат бројките кои ги објави Државниот завод за статистика.

Според податоците на Државниот завод за статистика, на крајот на учебната 2022/2023 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесува 182 245, што претставува намалување за 1,4% во однос на претходната учебна година. Во редовните средни училишта, бројот на учениците на крајот на учебната 2022/2023 година изнесува 66 678, што претставува намалување за 3,9% во однос на претходната учебна година, стои во соопштението на ДЗС.

Намален е и бројот на специјални основни училишта, кои сега на територијата на Македонија се 35, а паѓа и бројот на паралелки и ученици, односно за една година, бројот на паралелки се намалил од 11.057 на 10.997, додека пак бројот на ученици од 184.910 на 182.245. Единствено што е во пораст е бројот на наставници во основното образование, од 19.326 на 19.609 наставници.

Промовирани огласи »

Еден квартал од 2024та е веќе зад нас, па затоа тимот на КАРИЕРА.мк сметаше дека би било интересно да направиме една кратка анализа за она што се случуваше на пазарот на труд во изминатите 3 месеци.

Во продолжение, кратка HR scann анализа со интерсни податоци:

Промовирани огласи »

Социјалните медиуми се одличен начин да ги надградите своите бизнис стратегии и да го зголемите вашиот бренд.

Еве неколку придобивки кои може да ги нудат социјалните медиуми за вашиот бизнис:

  • Зголемување на свесноста за брендот

Социјалните медиуми ви овозможуваат да го споделите вашиот бренд со милиони луѓе ширум светот, што ќе ви помогне да ги зголемите своите публики и да се развивате.

  • Комуникација со клиентите 

Преку социјалните медиуми може да комуницирате директно со вашите клиенти. Ги слушате нивните прашања, коментари и загрижености и да одговарате веднаш. Ова овозможува посилна врска со вашата клиентела.

  • Целосно насочен маркетинг

Социјалните медиуми овозможуваат да ја таргетирате вашата публика според нивните интереси, демографија и поведенија. Ова значи дека можете да креирате персонализирани рекламни кампањи кои ќе бидат поефикасни во привлекувањето на ваши клиенти.

  • Анализа на податоци и споредба со конкуренцијата

Социјалните медиуми обезбедуваат детални аналитики за вашата активност и ангажман на мрежата. Исто така, може да ги споредите вашите резултати со конкурентите за да се види што функционира најдобро и како можете да се подобрите.

  • Генерирање на трафик кон вашата веб-страница или продавница

Со соодветно креирани постови и реклами, можете да ја насочите вашата публика кон вашата веб-страница или онлајн продавница, што може да резултира во поголем број на продажби

  • Истражување на трендовите и новостите

Социјалните медиуми ви овозможуваат да ги следите трендовите и новостите во вашата индустрија, што ви овозможува да останете релевантни и конкурентни.

Со справување со овие придобивки и правилно користење на социјалните медиуми, вашиот бизнис може значително да напредне и да стапи во интеракција со поголем број на луѓе.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »