Промовирани огласи »

Регулаторната комисија донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,48 % во однос на одлуката од 6.6.2024 година.

Од 8.6.2024 година, од 00.01 часот. максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

 • Моторен бензин ЕВРОСУПЕР БС-95 – 80,00 (денари/литар)
 • Моторен бензин ЕВРОСУПЕР БС-98 – 82,00 (денара/литар)
 • Дизел-гориво ЕВРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 73,00 (денари/литар)
 • Масло за горење екстра-лесно 1 (ЕЛ-1) – 72,00 (денара/литар)
 • Мазут М-1 НС – 43,209 (денари/килограм)

Малопродажната цена на бензинот ЕВРОСУПЕР БС-98 се намалува 2,00 денара/л.

Малопродажните цени на бензинот ЕВРОСУПЕР БС-95, како и на ЕВРОДИЗЕЛот (Д-Е V), екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) и на „мазутот М-1 НС“ не се менуваат.

Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување во просек: кај бензините 4,400 %, кај дизелот 3,643 %, кај екстра-лесното масло 3,924 % и кај мазутот намалувањето е 2,119 %.

Курсот на денарот во однос на доларот во изминатиот период по кој беа формирани цените со претходната пресметка е понизок 0,024 %. 

Промовирани огласи »

Дојди, заврти и добиј!

Овој викенд ве очекуваме заедно со East Gate Mall на одлична дружба на КАРИЕРА DAYS

Совршена можност за сите, без разлика дали сте во потрага по нова работна позиција, сте студент или само сакате да се запознаете со водечките реномирани компамнии во нашата држава. 

А за оние кои ќе го посетат KARIERA.mk тимот, ќе имаат шанса да играат КАРИЕРА ТРКАЛО НА СРЕЌА! Секое поле е добитно, а за најсреќните има и специјална награда!

Ве чекаме на Кариера Days во East Gate Mall.

Листа на изложувачи:

 • Kariera.mk
 • Kemet
 • Serafimov Group
 • Ecomwise
 • Нептун
 • Lidl
 • Teleperformance
 • Inditex
 • Sport Vision
 • Витанова
 • Safe Life
 • Фероинвест / Брако
 • Lear
 • HiTech Assembly Centar
 • EVN
 • Makstil
 • Marriott
 • Croatia Osiguruvanje
 • Sport Life
 • Kam
 • Ad  Value
 • Servis Makedonija
 • Zito Marketi
 • Evrotip/ Gold Slot
 • Admiral
 • Fashion Group

Се гледаме таму! 
 

Промовирани огласи »

Наоѓањето работа брзо може да биде предизвик, но со соодветен пристап и стратегија, тоа е можно.

Еве неколку чекори кои може да ви помогнат брзо да пронајдете работа:

 • Ажурирање на биографија и LinkedIn профил

Ажурирајте го вашиот CV: Вклучете ги најновите искуства, вештини и достигнувања.
Оптимизирајте го LinkedIn профилот: Ажурирајте го вашиот профил со точни информации и користете клучни зборови релевантни за позициите кои ги барате.

 • Истражување на пазарот

Идентификувајте ги потенцијалните работодавачи: Направете список на компании кои би сакале да работите за нив.
Проучете ги објавените позиции: Редовно следете ги огласите на интернет страниците за работа, LinkedIn и корпоративните страници на компаниите.

 • Активно аплицирање

Аплицирајте брзо: Аплицирајте веднаш штом ќе видите оглас кој одговара на вашите квалификации.
Персонализирајте го писмото за апликација: Прилагодете го мотивационото писмо за секоја апликација за да покажете зошто сте соодветни за конкретната позиција.

 • Користење на мрежи и препораки

Вмрежување: Контактирајте со професионални контакти, поранешни колеги и пријатели за можности.
Учествувајте на професионални настани: Присуствувајте на конференции, семинари и настани за вмрежување каде што можете да сретнете потенцијални работодавачи.

 • Корисење на агенции за вработување и платформи

Агенции за вработување: Регистрирајте се во агенции кои помагаат при пронаоѓање работа.
Онлајн платформи: Користете платформи како што се LinkedIn, Glassdoor, Indeed, CareerBuilder и други за да пронајдете објавени позиции.

 • Подготовка за интервју

Подгответе се за интервјуа: Истражете ги најчестите прашања за интервју и подгответе уверливи одговори.
Практикувајте интервјуа: Практикувајте со пријатели или членови на семејството за да го подобрите вашиот настап.

 • Флексибилност и отвореност

Бидете флексибилни: Бидете отворени за различни типови на позиции, вклучувајќи договорни и привремени работни места.
Разгледајте различни индустрии: Ако сте отворени за промена на индустријата, ќе имате повеќе можности за вработување.

 • Континуирано учење

Надградување на вештини: Запишете се на онлајн курсеви или семинари за да ги подобрите вашите вештини и да останете конкурентни на пазарот.

Со комбинирање на овие чекори и доколку останете посветени и упорни, ќе ги зголемите вашите шанси за брзо наоѓање работа.

Промовирани огласи »

Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и услуги за управување со комунален отпад на Република Македонија (РКЕ) донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,49 % во однос на одлуката од 3.6.2024 година.

Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување во просек: кај бензините за 3,892%, кај дизелот за 3,251%, кај екстра лесното масло за 3,433% и кај мазутот намалувањето е за 1,756%.

Курсот на денарот во однос на доларот во изминатиот период по кој беа формирани цените со претходната пресметка е повисок за 0,081%

Од 7.6.2024 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

 • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 80,00 (денари/литар)
 • Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 84,00 (денари/литар)
 • Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 73,00 (денари/литар)
 • Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 72,00 (денари/литар)
 • Мазут М-1 НС 43,209 (денари/килограм)

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се намалува за 2,00 ден/лит.

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, како и на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат. 

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »