Промовирани огласи »

КАМ Маркет е најголем синџир на маркети во Македонија кој ги применува основните принципи на хард дисконт: Висок квалитет и постојано ниски цени. Кам има мрежа од 80 маркети низ цела Македонија, а има и свои маркети во Бугарија и Косово. 

Поради константен раст на тимот моментално се оторени следниве работни позиции:

КАСИЕРИ/КИ СКОПЈЕ- СКРАТЕНО ВРЕМЕ
РАБОТНИЦИ ЗА МАГАЦИНСКО РАБОТЕЊЕ - СПРЕМАЧИ НА РОБА
РАКОВОДНИ ЛИЦА - КОЧАНИ
КАСИЕРИ/КИ- ВЕЛЕС
КАСИЕРИ/КИ - СТРУГА
КАСИЕРИ/КИ - ОХРИД
РАКОВОДНИ ЛИЦА - СКОПЈЕ
КАСИЕРИ/КИ - СКОПЈЕ

Се уште невработени?! Сите останати работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Најплатените професии во светот варираат во зависност од индустријата, локацијата и економските услови. Сепак, некои професии се познати по високиот приход што го нудат.

Еве ги некои од најплатените професии глобално:

1. Хирурзи и Лекари

 • Профил: Хирурзите и специјализираните лекари, како кардиолози, невролози и ортопеди, заработуваат највисоки плати поради високата одговорност и долгогодишното образование.
 • Просечна годишна плата: Од $200,000 до $500,000+.

2. Анестезиолози

 • Профил: Анестезиолозите се одговорни за пациентите пред, за време и по операцијата, што бара високо ниво на експертиза.
 • Просечна годишна плата: Околу $300,000 до $400,000+.

3. Ортодонти и Стоматолози

 • Профил: Ортодонтите и специјализираните стоматолози заработуваат високи плати поради важноста на нивните услуги и долгогодишното образование.
 • Просечна годишна плата: Околу $200,000 до $300,000+.

4. Извршни Директори (CEO)

 • Профил: Извршните директори на големи компании имаат високо ниво на одговорност и носат стратешки одлуки за компанијата.
 • Просечна годишна плата: Од $150,000 до неколку милиони долари, зависно од големината и успехот на компанијата.

5. Пилоти на Комерцијални Авиони

 • Профил: Пилотите на комерцијални авиони заработуваат високи плати поради сложеноста и одговорноста на нивната работа.
 • Просечна годишна плата: Околу $100,000 до $250,000+.

6. ИТ Директори (CIO/CTO)

 • Профил: ИТ директорите се одговорни за технолошката стратегија и управување со ИТ инфраструктурата на компанијата.
 • Просечна годишна плата: Околу $150,000 до $300,000+.

7. Петрохемиски Инженери

 • Профил: Инженерите во нафтената и гасната индустрија заработуваат високи плати поради високите барања и техничката сложеност на работата.
 • Просечна годишна плата: Околу $100,000 до $250,000+.

8. Финансиски Менаџери и Инвестициски Банкири

 • Профил: Финансиските менаџери и инвестициските банкари играат клучна улога во управувањето со финансиските операции и инвестициите.
 • Просечна годишна плата: Околу $120,000 до $300,000+.

9. Правници (Особено корпоративни и патент адвокати)

 • Профил: Правниците во специјализирани области како корпоративно право и патентно право заработуваат високи плати.
 • Просечна годишна плата: Околу $100,000 до $250,000+.

10. Маркетинг Директори (CMO)

 • Профил: Маркетинг директорите се одговорни за развојот и имплементацијата на маркетинг стратегиите кои носат приход на компанијата.
 • Просечна годишна плата: Околу $100,000 до $250,000+.

Дополнителни фактори кои влијаат на платите:

 • Географска Локација: Платите можат значително да се разликуваат од една земја до друга.
 • Искуство и Образование: Повисокото ниво на образование и долгогодишното искуство може значително да ја зголемат платата.
 • Индустрија: Некои индустрии, како технологија, здравство и финансии, нудат повисоки плати од другите.

Овие професии не само што бараат високо ниво на експертиза и образование, туку и обично доаѓаат со големи одговорности и висок степен на стрес.

Промовирани огласи »

Да се одредите кој тип на претприемач сте, е важно за да ги разберете вашите силни страни, слабости и како најдобро можете да го водите вашиот бизнис.

Еве ги четирите основни типа на претприемачи и како да одредите кој тип сте вие:

1. Визионерски Претприемач

 • Карактеристики: Имате големи идеи и визии за иднината. Ве води иновацијата и сакате да создадете нешто ново и уникатно.
 • Силни страни: Креативност, способност за гледање на пошироката слика, инспиративно лидерство.
 • Слабости: Можеби занемарувате детали и практични аспекти, не секогаш сте фокусирани на финансии.

2. Финансиски Претприемач

 • Карактеристики: Се фокусирате на финансискиот аспект на бизнисот. Разбирате како да генерирате профит и да го управувате паричниот тек.
 • Силни страни: Финансиска дисциплина, разбирање на пазарот и можностите за инвестирање.
 • Слабости: Можеби недостасува креативност, фокусирање на краткорочни добивки наместо долгорочни иновации.

3. Стратешки Претприемач

 • Карактеристики: Добро планирате и анализирате. Имате стратегиски пристап кон развој на бизнисот и постојано истражувате пазарот и конкуренцијата.
 • Примери: Џеф Безос, Марк Закерберг.
 • Силни страни: Аналитичко размислување, долгогодишно планирање, способност за предвидување на пазарните трендови.
 • Слабости: Можеби сте премногу фокусирани на анализа и помалку на акција, ризик од преголема планирање.

4. Храбар Претприемач

 • Карактеристики: Не се плашите да преземете ризици. Спремни сте да се соочите со неуспехите и да ги искористите предизвиците како можности.
 • Силни страни: Храброст, способност за брзо донесување одлуки, отпорност.
 • Слабости: Можеби преземате премногу ризици, понекогаш занемарувајќи ја анализа и планирање.

Како да одредите кој тип сте?

 • Самоанализа: Размислете за вашите претходни бизнис искуства. Кои аспекти на водење на бизнисот најмногу ве мотивираат и во кои сте најдобри?
 • Повратни информации: Прашајте ги вашите колеги, партнери или ментори за нивното мислење за вашите претприемачки вештини и стил.
 • Тестови и алатки: Постојат различни онлајн тестови и алатки кои можат да ви помогнат да ги идентификувате вашите претприемачки карактеристики.

Разбирањето на вашиот тип на претприемач ќе ви помогне да ги искористите вашите силни страни и да работите на вашите слабости, со цел да го постигнете најдобриот можен успех во вашиот бизнис.

Промовирани огласи »

Со огромно задоволство Ве известуваме дека КШМК-Бт воведува БОНУС ЗА СЕКОЈ НОВ ВРАБОТЕН со кој на сите нови вработени во компанија ќе им биде исплатен специјален бонус.

Покрај него не инфомираа дека ќе се исплаќа и БОНУС ЗА ПРЕПОРАКА ЗА НОВ ВРАБОТЕН.

Овие бонуси се израз на нивната благодарност од една страна до новите вработени кои ќе одлучат да бидат дел од Кромберг & Шуберт Македонија Бт ДООЕЛ, ќе сакаат да ги споделат своите знаења и искуства со сите нив, а од друга страна до сите колеги кои активно учествуваат во процесот на регрутирање нов кадар во компанијата со предложување на своите блиски роднини и пријатели.

Искрено веруваме дека на овој начин ќе ги поттикнат и ќе допринесат во градењето на успешна и пријатна работна средина.

Воведувањето на двата бонуси има за цел да им даде дополнителен стимул на новите вработени, да помогне во процесот на успешно интегрирање во компанија, а од друга страна да покаже благодарност до колегите кои се вистински промотери на компанијата со најдолга традиција и најдобри услови за работа.

Кромберг & Шуберт Македонија Бт ДООЕЛ со разни активности кои ги воведува е број еден во најдобри услови за своите вработени од самото основање на компанијата.

Бидете и ВИЕ дел од КРОШУ 💜
 

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »