Специјалист за ИКТ продажба во Продажба

 • Објавен пред една недела
 • НЕОКОМ АД
 • Активен до 26.07.2021
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

Согласно потребите за проширување на компанијата, Неоком како лидер на македонскиот пазар за напредни ИКТ решенија има отворени позиции за:

 

Работна позиција: Специјалист за ИКТ продажба во Продажба

Работни обврски:

 • Развивање и одржување на релации со потенцијални и актуелни клиенти.
 • Учество и спроведување на продажен процес преку тендерско аплицирање.
 • Изработка и процесирање на понуди, договори, фактури, следење на наплата од клиенти.
 • Иницијативност и проактивност при презентирање на техничките решенија што се нудат
 • Комуникациски и презентациски вештини како и способност за тимска работа.
 • Комуникација со претставници на brand-овите што се застапуваат
 • Пожелно работно искуство во продажба.
 • Интерес и разбирање на информатичките и комуникациските технологии, со посебен акцент на компјутерски мрежи и безбедност на податоци.

Потребни квалификации:

 • ВСС од Информатички технологии
 • Компјутерски способности: Office, Excel, Word
 • Познавање на англиски јазик (солидно пишување и говорење)
 • Активен возач со Б категорија

Нудиме:

 • Динамичка средина исполнета со континуирано професионално усовршување преку сертифицирани обуки од самите производители на опрема и решенија
 • Посета на светски меѓународни конференции за професионално усовршување и претставување на компанијата
 • Тимска работа и колегијалност
 • Здрава работна атмосфера и бенефиции

 

Доколку сметате дека се квалификувате за бараната работна позиција, испратете го вашето CV на [email protected] Само кандидатите кои се квалификуваат за потесен избор ќе бидат контактирани. Огласот трае до 26.07.2021.