ОПЕРАТОР ВО ПРОИЗВОДСТВО

 • Објавен пред 3 месеци
 • KEMET Electronics
 • Активен до 28.06.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

КЕМЕТ Електроникс Корпорацијата е водечки глобален снабдувач на електронски компоненти.

Како компанија, нудиме најширок избор на кондензаторски технологии во индустријата, заедно со проширување на опсегот на електромеханички уреди, решенија за електромагнетна компатибилност и суперкондензатори.

 

Фабриката на КЕМЕТ Електроникс Македонија која е лоцирана во Технолошко индустриската развојна зона 1, Бунарџик, за потребите на своите производни капацитети објавува оглас за пет слободни работни места на позиција:

 

ОПЕРАТОР ВО ПРОИЗВОДСТВО

 

Одговорности

 • Ракување со сите релевантни машини, алати и опрема, извршување на сложени производствени задачи во согласност со инструкциите и стандардите на компанијата;
 • Поставување и прилагодување на опремата согласно спецификациите за производство;
 • Следење на квалитетот на производот, со цел навремено да се идентификува, отфрли или спречи произведство на неисправни производи;
 • Изготвување на точни дневни извештаи за потребите на производство за да може континуирано да се анализираат перформансите;
 • Менторирање и обуки на помалку искусни работници со цел да се овозможи правилно користење на опремата за производство како и решавање на тековни проблеми.

 

Барања, Вештини и Компетенции

 • Завршено средно техничко образование;
 • Познавања од електроника, електрика или механика;
 • Претходно искуство во производство или со електроника ќе се смета за предност;
 • Детално ориентиран и организиран во својата работа;
 • Способност за следење на работни инструкции;
 • Лични вештини и компетенции: точност, флексибилност, чесност, независност, организираност и одговорност;
 • Организациски вештини и компетенции: способност за планирање и организирање на работата.

 

Доколку сте заинтересирани за објавената работна позиција и сметате дека поседувате вештини со кои би одговориле на работните задачи , Ве молиме испратете апликација (Професионална биографија), до 28.06.2019 година, со наслов Оператор во производство / Вашето име и презиме на: macedoniacv@kemet.com. Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг. Апликациите ќе се чуваат во нашата база на податоци во период од една година.

КЛИКНИ