Менаџер за продажба

 • Објавен пред една недела
 • HR 2 Unlimited
 • Активен до 06.03.2021
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

Активни огласи од HR 2 Unlimited:

Специјалист за тендери

За нашиот клиент, реномирана интернационална компанија, застапник и дистрибутер на компјутерски системи, периферна и мрежна опрема, софтвер, решенија за инфраструктура како и дополнителни услуги, бараме:

МЕНАЏЕР ЗА ПРОДАЖБА

ОПИС НА РАБОТНИТЕ ЗАДАЧИ:

 • Активна потрага по нови партнери и / или клиенти, повици / состаноци;
 • Развој на постојна база на клиенти;
 • Обработка на барања и наплата, работа и генерирање на документи ;
 • Зголемување на продажбата;
 • Имплементација на планот за продажба;
 • Промоција на производи од портфолиото на компанијата;
 • Подготовка на аналитички информации;
 • Учество на саеми/изложби, маркетинг и корпоративни настани.

КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Високо образование;
 • Работно искуство на слична позиција од 3 години;
 • Одлично познавање на Македонски и Англиски јазик;
 • Искуство во продажба на ИТ решенија;
 • Познавање на главните компоненти на компјутерската технологија;
 • Разбирање за водење бизнис во дистрибуција;
 • Познавање на локалниот ИТ пазар, познавање на клиенти во ИТ пазарот;
 • Познавање на ИТ партнери во земјата.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии можат да ги проследат на: jobs@hr2unlimited.com

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до: 02/03/2021

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.