Комерцијалист

 • Објавен пред 2 недели
 • Ритам Трејд ДОО Скопје
 • Активен до 23.01.2021
 • Позиција: Дистрибутер/комерцијалист/набавки
 • Локација: Скопје

Опис на работно место:

 • Воспоставување и одржување на  деловни контакти и  соработка со нови  и со постојните клиенти на компанијата на ниво на цела Р.Македонија
 • Изработка и презентирање на комерцијални понуди,
 • Организација на  испорака  на нарачките од  клиентите,  во координација со Раководител на магацин и по потреба со менаџмент,
 • Учество во формирање на нарачки од добавувачи во координациија со Раководител на магацин и Одговорен на малопродажен објект и менаџмент;
 • Реализирање на договорени продажни планови, подготвување и доставување  на извештаи за продажба  на неделно ниво
 • Промоција на производите,
 • Обезбедување и доставување на информации поврзани со развојот на пазарот и конкуренцијата,
 • Континуирано усовршување преку учество во тренинг програми за  продажни вештини. 

 

Потребни Квалификации:

 • Возачка дозвола Б-категорија,
 • Претходно работно искуство и  познавање на градежни материјали,
 • Познавање на работа со MS Office пакетот
 • Одлични комуникациски,убедувачки и презентациски вештини,
 • Справување со повеќе приоритети и големи работни задачи истовремено.
 • Препораки од претходен работодавач

Кандидатите можат својата кратка биографија да ја испраќаат на маил: [email protected]