Комерцијално технички советник

За компанијата: Присутни сме во градежништвото повеќе од 80 години. Со своите системи нудиме модерни, квалитетни решенија за уредување на вашите градби. Со фантастичниот материјал, гипс, создаваме удобност во просториите за живеење и работа. Кнауф значи иновација и квалитет. повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Knauf Македонија
 • Активен до 01.11.2021
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Скопје

(преземи го огласот во Word)

Оглас за Вработување @ КНАУФ Скопје

За Кнауф:

Ние сме еден од водечките светски експерти за градежништво и иноватори во областа на современите системи за гипс плочи, изолација и градежни материјали. Без оглед на структурата или градежниот проект – Кнауф реализира – за и со своите клиенти. Кариера во Кнауф значи интересни и динамични работни места на локално и меѓународно ниво. Со 250 производствени капацитети и продажни мрежи во над 86 држави, како и 35,000 вработени ширум светот, групацијата Кнауф е без сомнение глобален лидер на пазарите во Европа, САД, Јужна Америка, Русија, Азија, Африка и Австралија.

Ви нудиме можност за вработување како

Комерцијално технички советник

за територијата на Република Северна Македонија

Краток опис на работата:

 • Познавање на карактеристиките, квалитетот и достапноста на производите
 • Активно познавање на профилот на купувачите и конкуренцијата
 • Организација на продажни активности
 • Промоција на нови производи
 • Организација на обуки, семинари и презентации за сите целни групи
 • Посета на градежни објекти
 • Грижа за купувачите
 • Анализа на пазарот и спремање месечни извештаи

Потребни квалификации:

 • Завршено минимум средно образование
 • Минимум 3 години работно искуство во трговија
 • Познавање на продажните процеси
 • Одлично познавање на MS Office пакет
 • Напредно познавање на англиски јазик
 • Возачка дозвола од Б категорија

Потребни вештини и способности:

 • Ориентираност кон купувачите и кон остварување на целите
 • Преговарачки вештини
 • Одлични комуникациски вештини и способност за работа во тим
 • Желба за учење и напредок
 • Подготвеност за работа на терен

На кандидатите им нудиме:       

 • Компетитивна плата
 • Динамична работа во брзо растечка, глобална компанија
 • Пријателска работна атмосфера
 • Работа со тим од професионалци и индивидуалци кои веруваат во интегритет, тимска работа и отворена комуникација
 • Можност за внатрешни и надворешни обуки за усовршување во областа

Доколку сакате да работите во меѓународна компанија со можности за личен и професионален развој, Ве повикуваме да ја испратите Вашата професионална биографија (CV и мотивационо писмо) најдоцна до 01.11.2021 на [најави се за да го видиш е-маилот] . Кандидатите кои ги исполнуваат условите и кои ќе достават комплетна документација ќе бидат повикани на интервју.