Комерцијалист

За компанијата: KAM MARKET доо е основан во Скопје во 1999 година, како трговско претпријатие кое започна со само еден маркет во Градскиот трговски центар. Називот КАМ е скратеница од презимето на основачот Гоце Камчев. КАМ... повеќе за компанијата »

(преземи го огласот како слика)

 

КАМ ДОО е најголем синџир на маркети во Македонија кој ги применува основните принципи на хард дисконт: висок квалитет и постојано ниски цени. Присутни сме во три земји во регионот со повеќе од 100 продавници, а успехот на компанијата го обезбедуваат 1.200 вработени кои посветено и професионално ја извршуваат својата работа.

Дали сакате да бидете дел од нашиот тим во сектор Набавка на работната позиција:

КОМЕРЦИЈАЛИСТ

Услови кои треба да ги исполнувате:

 • Завршено Економски, Земјоделски, Ветеринарен или Технолошки факултет
 • Минимум 5 години работно искуство во Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) индустријата; предност ќе имаат кандидатите со работно искуство во набавка/продажба.
 • Одлично познавање на англискиот јазик; познавањето и германски ќе се смета за предност
 • Одлично познавање на работа со компјутер (MS Office); познавањето на софтверот Enterprise Resource Planning (ERP) ќе се смета за предност
 • Способност за тимска работа, работа под притисок и почитување на предвидените рокови
 • Изразени лидерски и комуникациски способности
 • Поседување одлични преговарачки, аналитички и организациски вештини.

Ваши задачи и одговорности:

 • Преговори со добавувачи за набавка на категориите кои се работат
 • Управување со доделениот асортиман, изготвување стратегија за набавка во согласност со интерните барања на компанијата за квалитет и цени
 • Анализа на асортиманот, создавање и развој на сопствени брендови, градење на стратегија на цени
 • Контрола и обезбедување на залихи на стоките
 • Активно учество во процесите за подготовка на маркетинг активностите
 • Следење на пазарот и конкуренцијата
 • Изготвување предлози за планирање, имплементација и подобрување на организацијата и ефикасноста на работата.

Ние Ви нудиме:

 • Обемно воведување во работата, со обука која ветува напредок и успех во работењето. Интензивно ќе бидете обучувани од ментор и ќе се запознаете со инструменти кои подоцна ќе Ви бидат потребни при самостојно извршување на деловните задачи
 • Атрактивна плата + дополнителен бонус во зависност од успешноста во извршувањето на работните задачи
 • Регрес, речиси 3 пати поголем од законски пропишаниот
 • Бонус за препорачан пријател за работа
 • Слободен ден за роденден
 • Платено колективно осигурување
 • Ваучер за склучен брак
 • Ваучер за спортска опрема
 • Картичка за спорт
 • Пакет за новороденче
 • Училишен пакет производи 
 • Пакет производи за верски празници согласно вероисповест
 • Попуст за одмор во хотелот „Вилиџ“ во Охрид
 • Работа во интернационална компанија,.динамично работење исполнето со новипредизвици и можности за стекнување нови искуства, вештини и напредување во кариерата.

Доколку сте во потрага по нови професионални предизвици, мотивирани сте и подготвени за нови успеси, испратете персонална биографија (CV) по пошта на адреса:

КАМ ДОО, Персонален оддел, ул. 35 бр. 39, 1041 Илинден

или на E-mail: [најави се за да го видиш е-маилот]

Апликација за работа можете да испратите и онлајн преку нашата интернет-страница: www.kam.com.mk

Изборот ќе се изврши во рок од 15 или 30 дена во зависност од бројот на пристигнати апликации.

Само кандидатите кои ги исполнуваат условите ќе влезат во потесниот избор и ќе бидат контактирани.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »