Frontend Software Engineer

 • Објавен пред 8 месеци
 • Перун Технологии
 • Активен до 05.12.2019
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Отворена работна позиција:

 • Frontend Software Engineer (1)
 • Начин на аплицирање: со испраќање на Вашето CV на contact@prtech.mk
 • Огласот е со важност до 10.12.2019 година

Одговорности и опис на работни активности:

 • Следење на работни процеси
 • Евиденција на работни обврски и почитување на крајните рокови
 • Rазвој на програмски код, според воспоставена методологија на работа;
 • Земање активно учество при дефинирање на кориснички интерфејси и развој на компоненти (искажување идеи и нивна реализација)
 • Rазвој на нови компоненти, како и анализа на постоечки компоненти од системот и подобрување на истите
 • Пишување на корисничка и техничка документација;

Што нудиме?

 • Пријатна и динамична работна околина во иновативна компанија
 • Поддршка за запознавање со работните процеси на компанијата, како и потребните проектни активности во кои кандидатот би бил вклучен
 • Можности за професионален и личен развој во повеќе области

Потребни квалификации:

 • Способност и желба за тимска работа
 • Релевантно работно искуство од најмалку 2 години во бараната област
 • Одговорност и организираност во навремено извршување на работните задачи
 • Познавање на  HTML, CSS и JavaScript, React.js, Redux.js, Node.js , AJAX, JQuery
 • Дополнително познавање на  Java, SQL  (работа со бази на податоци) ќе се смета за предност
 • Одлично познавање на Англиски јазик
 • Одлични комуникациски вештини
 • Иницијативност, креативност, како и способност и желба за тимска работа
 • Универзитетска диплома од областа на ИКТ ќе се смета за предност

 

КЛИКНИ