Агенција Рејтинг вработува ПР менаџер!

 • Објавен пред 4 месеци
 • Агенција Рејтинг
 • Активен до 11.11.2018
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

(преземи го огласот како слика)

     

Агенција Рејтинг вработува

ПР менаџер!

Агенција Рејтинг има потреба од ПР менаџер со најмалку 3 години искуство во областа чија одговрност ќе биде создавање и одржување на позитивен јавен имиџ на клиентите и нивна максимална застапеност во медиумите. Потребно е одлично познавање на албанскиот и македонскиот јазик и способност за целосно комуницирање на содржините на македонски и албански јазик.

 

Работната позиција подразбира спроведување ПР стратегии и кампањи од почеток до крај. Потребно е кандидатот да има познавање и интерес за политичка комуникација, како и редовно да ги следи политичките случувања во земјата и светот. Неопходни се одлични способности за пишување, комуникација преку социјални мрежи, деск истражување и организација.

 

Позицијата овозможува одлични услови, шанса за унапредување во компанијата и можност да се соработува со истакнати клиенти и експерти од областа. Врвно искуство за секоја амбициозна и посветена личност која има мотив вистински да се усоврши и да напрадува во светот на ПР-от и политичката комуникација.

 

Одговорности:

 • Пишување материјали за различни комуникациски канали и обезбедување на пласмани во печатени,традиционални и онлајн медиуми;
 • Одговарање на новинарски прашања, пишување говори, организирање настани и прес конференции.
 • Постојано следење на медиумите и политичките случувања;
 • Справување се негативен публицитет и итно реагирање во кризни ситуации;
 • Менаџирање на ПР тим;
 • Секојдневна координација и комуникација со клиенти;
 • Организирање и спроведување на настани, кампањи и поврзани активности;
 • Преведување на содржините осмислени од тимот од македонски на албански јазик

 

Кандидатот треба:

 • Да има најмалку 3 години работно искуство како ПР менаџер или да работел на слична позиција;
 • Да има добро познавање и будно да ги следи трендовите во политичката, социјалната и економската сфера;
 • Да поседува одлични вештини за комуникација и пишување;
 • Да биде подготвен за индивидуална и тимска работа;
 • Одлично да ги познава македонскиот, албанскиот и албанскио јазик;
 • Да има око за детаљи и аналитика.

 

Работно време е од 9 до 17, но ПР-от како професија бара флексибилност и достапност. Заинтересираните кандидати да испратат резиме на jobs@rating.mk

 

КЛИКНИ