Сервис - Инженер за техничка поддршка

 • Објавен пред 8 месеци
 • НЕОКОМ АД
 • Активен до 10.11.2020
 • Позиција: Електро/машински техничар
 • Локација: Битола

                            

НЕОКОМ АД Скопје, објавува оглас за вработување во своето претставништво во Битола за следните работни места:

 

Сервис - Инженер за техничка поддршка на ИКТ опрема - без работно искуство 

 • Завршено високо образование на ФИНКИ, ФЕИТ или друг факултет од соодветната област
 • Поседување на возачка дозвола за Б категорија
 • Активно познавање на Англискиот јазик

Елементарни  предзнaења кои ќе се сметаат за предност:

 • Linux, Unix, Microsoft Windows оперативни системи
 • Kомпјутерски мрежи
 • Безбедност на мрежи
 • Виртуелизација
 • Сервери
 • Системи за складирање на податоци
 • Аналогна и дигитална електроника

 

2. Сервис - Инженер за техничка поддршка на ИКТ опрема - со работно искуство 

 • Завршено високо образование на ФИНКИ, ФЕИТ или друг факултет од соодветната област
 • Поседување на возачка дозвола за Б категорија
 • Активно познавање на Англискиот јазик

Солидно познавање на:

 • Microsoft Windows Серверски оперативни ситеми
 • Linux/Unix оперативни ситеми
 • Kомпјутерски мрежи
 • Виртуелизација
 • Сервери
 • Системи за складирање на податоци

Пожелно е кандидатот да поседува активни сертификати од  познати светски  брендови кои се однесуваат на горе наведените технологии.

 

Потенцијалните кандидати ги очекува:

 • тимска и динамична работa
 • интервенции во сервисниот центар на Неоком и на лице место кај корисниците
 • можности континуирана едукација
 • придржување на работната методологија на НЕОКОМ АД.

 

Испратете CV на email адреса: [email protected], најдоцна до 10 ноември 2020

За сите дополнителни информации обратете се на истата email адреса.